Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Leśna droga...
... malowana obiektywem
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/10/244f1b2a0b24f8bf-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
malasana
19-10-2009, 10:46
O ile kadr jest poprawny, to samo zdjecie sprawia wrazenie surowego. Zdjecie jest pozbawione zycia, jest wyprane. Podstawowa obrobka z latwoscia poprawi jego odbior.
Bartekkw
19-10-2009, 15:20
Podstawowa obrobka z latwoscia poprawi jego odbior.
No nie wiem......myślę że brakuje tu jakiegoś punktu zaczepienia ...ot droga leśna trzaśnięta. Nie kupuje niestety tej foty
andrzejp
19-10-2009, 15:26
O ile kadr jest poprawny, to samo zdjecie sprawia wrazenie surowego. Zdjecie jest pozbawione zycia, jest wyprane. Podstawowa obrobka z latwoscia poprawi jego odbior.
Masz rację, bo często w prostocie tkwi cały urok.
Ponadto pewnie autora coś zainspirowało do zrobienia tej foty.
camaxtli85
19-10-2009, 16:45
czy tam aby nie widać śniegu?
mnie też lekko nie przekonuje tonacja barwna, ekspozycja mogłaby być lepsza!
borregaard
19-10-2009, 16:51
My widzimy to na co wyświetlacz pozwala..zapewne Autor widział fantastyczny widok i nacisnął "play"...ale,niestety,trzeba to jeszcze podać......:)
Nie ma co tu kryć, że pierwsza, strasznie upragniona i wyczekana lustrzanka oraz radość z możliwości które za sobą niesie w porównaniu do prostego kompakciku w pierwszych próbach fotografowania ogłupia nieco :oops:
Niczym się tu od innych początkujących nie różnię i zwyczajnie, nawet jak warunki do fotografowania są kiepskie to aparat „sam w ręce idzie”.
Starałam się tak dobrać ekspozycję, żeby nie prześwietlić nieba. Zdjęcie z racji kadru (w moim odczuciu niezłego) ratowałam właśnie obróbką. I naprawdę nad tym zdjęciem pracowałam. Ale biorąc pod uwagę Waszą reakcję to klapa absolutna. No nic, uczę się dopiero :mrgreen:
Może uda mi się wrócić do tego lasu gdy będzie lepsza pogoda.
Dziękuję Wam za wszystkie komentarze bo dzięki nim mam jakiś punkt odniesienia.