Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Leśna droga...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Leśna droga...

... malowana obiektywem

Domyślnie

O ile kadr jest poprawny, to samo zdjecie sprawia wrazenie surowego. Zdjecie jest pozbawione zycia, jest wyprane. Podstawowa obrobka z latwoscia poprawi jego odbior.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    Podstawowa obrobka z latwoscia poprawi jego odbior.
    No nie wiem......myślę że brakuje tu jakiegoś punktu zaczepienia ...ot droga leśna trzaśnięta. Nie kupuje niestety tej foty
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    O ile kadr jest poprawny, to samo zdjecie sprawia wrazenie surowego. Zdjecie jest pozbawione zycia, jest wyprane. Podstawowa obrobka z latwoscia poprawi jego odbior.
    Masz rację, bo często w prostocie tkwi cały urok.
    Ponadto pewnie autora coś zainspirowało do zrobienia tej foty.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

czy tam aby nie widać śniegu?

mnie też lekko nie przekonuje tonacja barwna, ekspozycja mogłaby być lepsza!
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

My widzimy to na co wyświetlacz pozwala..zapewne Autor widział fantastyczny widok i nacisnął "play"...ale,niestety,trzeba to jeszcze podać......
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Nie ma co tu kryć, że pierwsza, strasznie upragniona i wyczekana lustrzanka oraz radość z możliwości które za sobą niesie w porównaniu do prostego kompakciku w pierwszych próbach fotografowania ogłupia nieco
    Niczym się tu od innych początkujących nie różnię i zwyczajnie, nawet jak warunki do fotografowania są kiepskie to aparat „sam w ręce idzie”.

Starałam się tak dobrać ekspozycję, żeby nie prześwietlić nieba. Zdjęcie z racji kadru (w moim odczuciu niezłego) ratowałam właśnie obróbką. I naprawdę nad tym zdjęciem pracowałam. Ale biorąc pod uwagę Waszą reakcję to klapa absolutna. No nic, uczę się dopiero
    Może uda mi się wrócić do tego lasu gdy będzie lepsza pogoda.

Dziękuję Wam za wszystkie komentarze bo dzięki nim mam jakiś punkt odniesienia.

Uprawnienia umieszczania postów