PDA

Zobacz pełną wersję : D90 i protokół PTP

polar3016
18-10-2009, 15:48
Witam wszystkich. Zakupiłem D90 i posiadam CCP w wersji 2.5.0. Nie mogę odszukać w menu nic na temat USB. Program oczywiście nie wykrywa aparatu. Co dalej? Pszeszukuę internet i tam "fachowcy" wejdź na ustawienia USB M/P zmień i będzie chodziło. I są tylko takie wypowiedzi a czy mam wejśc do pralki czy innego rządzenia nie piszą. Proszę o pomoc bo tym razem internet mnie zawiódł.

motyl
18-10-2009, 16:15
Jak uruchamiasz aparat i program ? Podłącz wyłączony aparat do kompa. Włącz aparat i komp powinien wykryć sprzęt i zaproponować oprogramowanie z listy na której znajduje się CCP. Jeżeli go nie ma odpal ręcznie program. A może musisz aktualizować CCP ? do najnowszej wersji ?

polar3016
18-10-2009, 17:13
A jaka jest najnowsza wersja? Zrobiłem tak jak piszesz. Program sie sam ruszył ale nie wykrył aparatu i jego dalsze uruchomienie jest niemożliwe

polar3016
18-10-2009, 17:20
Widzę że wersja 2.6 się ładuje. Zaraz spróbuje

arwic
18-10-2009, 22:42
Witam wszystkich. Zakupiłem D90 i posiadam CCP w wersji 2.5.0. Nie mogę odszukać w menu nic na temat USB. Program oczywiście nie wykrywa aparatu. Co dalej? Pszeszukuę internet i tam "fachowcy" wejdź na ustawienia USB M/P zmień i będzie chodziło. I są tylko takie wypowiedzi a czy mam wejśc do pralki czy innego rządzenia nie piszą. Proszę o pomoc bo tym razem internet mnie zawiódł.
Wydaje mi się że, nie znajdziesz takiej funkcji w D90, bo ten posiada tylko PTP.

U mnie tylko z 2.6 działa i wykrywa D90.