Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
    polar3016
    Gość

Unhappy D90 i protokół PTP

Witam wszystkich. Zakupiłem D90 i posiadam CCP w wersji 2.5.0. Nie mogę odszukać w menu nic na temat USB. Program oczywiście nie wykrywa aparatu. Co dalej? Pszeszukuę internet i tam "fachowcy" wejdź na ustawienia USB M/P zmień i będzie chodziło. I są tylko takie wypowiedzi a czy mam wejśc do pralki czy innego rządzenia nie piszą. Proszę o pomoc bo tym razem internet mnie zawiódł.

Domyślnie

Jak uruchamiasz aparat i program ? Podłącz wyłączony aparat do kompa. Włącz aparat i komp powinien wykryć sprzęt i zaproponować oprogramowanie z listy na której znajduje się CCP. Jeżeli go nie ma odpal ręcznie program. A może musisz aktualizować CCP ? do najnowszej wersji ?

polar3016
    Gość

Domyślnie

A jaka jest najnowsza wersja? Zrobiłem tak jak piszesz. Program sie sam ruszył ale nie wykrył aparatu i jego dalsze uruchomienie jest niemożliwe
    Ostatnio edytowane przez polar3016 ; 18-10-2009 o 17:18

polar3016
    Gość

Domyślnie

Widzę że wersja 2.6 się ładuje. Zaraz spróbuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polar3016 Zobacz posta
    Witam wszystkich. Zakupiłem D90 i posiadam CCP w wersji 2.5.0. Nie mogę odszukać w menu nic na temat USB. Program oczywiście nie wykrywa aparatu. Co dalej? Pszeszukuę internet i tam "fachowcy" wejdź na ustawienia USB M/P zmień i będzie chodziło. I są tylko takie wypowiedzi a czy mam wejśc do pralki czy innego rządzenia nie piszą. Proszę o pomoc bo tym razem internet mnie zawiódł.
    Wydaje mi się że, nie znajdziesz takiej funkcji w D90, bo ten posiada tylko PTP.

U mnie tylko z 2.6 działa i wykrywa D90.
    Ostatnio edytowane przez arwic ; 18-10-2009 o 22:48
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Uprawnienia umieszczania postów