Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ostatnia sosna...
GUINNESSts
09-10-2009, 22:26
...się ostała. Reszta już się poprzewracała;)
1.
:)Sosnom tym, które poszły w dym;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/51v9hhqh6dythntxacwc.jpg)
Marcin T
09-10-2009, 22:38
Z odbiciem w wodzie to chyba przesadziłeś ale obróbka ogólnie świetna.
ostrytux
09-10-2009, 22:43
:)Sosnom tym, które poszły w dym;)
Niezła dedykacja.
Kolejna fotografia i kolejny raz dajesz radę, sam jakoś rzadko tnę tak kadry ale ten mi bardzo odpowiada :)
Parę detali jednak moim subiektywnym odczuciu do poprawki jest :)
Korona drzewa oraz pień moim zdaniem zdecydowanie za jasne i w zetknięciu z ciemnymi chmurami wyglądają nieciekawie. Winieta na dole delikatnie mniejsza a samo dobicie delikatnie ciemniejsze.
no widzę ze łapiesz wiatr w zagle - podoba mi sie bardzo :-D
Niezła dedykacja.
Korona drzewa oraz pień moim zdaniem zdecydowanie za jasne i w zetknięciu z ciemnymi chmurami wyglądają nieciekawie. Winieta na dole delikatnie mniejsza a samo dobicie delikatnie ciemniejsze.
Trochę to bardzo kontrastowe, ale wydaje mi się, że tak poprostu zaświeciło na to drzewo, szkoda uciętej sosny, ale fotkę przyjemnie się ogląda :-)
no widzę ze łapiesz wiatr w zagle - podoba mi sie bardzo :-D
Trudno nie przyznać racji. Teraz jeszcze troszkę samokontroli z suwaczkami by się przydało ;) bo obróbka wydaje mi się być ciut przesadzona.
Sebastianito
10-10-2009, 00:03
Ponownie odbicie w wodzie... jest bardziej zolte niz prawdziwa sosna. Ale Obrazek przedni. Idziesz za ciosem!
GUINNESSts
10-10-2009, 00:20
Trochę to bardzo kontrastowe, ale wydaje mi się, że tak poprostu zaświeciło na to drzewo, szkoda uciętej sosny, ale fotkę przyjemnie się ogląda :-)
Art. Tak kontrastowo to z zalozenia mialo byc. Lubie tak. Ale cieszy i taka opinia. Ostrytux napisal to, co juz czulem podczas obrobki, iz jest zle. Jednak lenistwo i pospiech daly za wygrana. Drzewo wyszlo mi rude i dalem zielony w galezie. Przez to jasniej niestety.
Sosna pokazana w calosci, daje pustke w gorze kadru. No i przez kombinacje z tym zielonym w galeziach, lekko widac laczenie krzaczory-niebo:)
Ale generalnie to mi sie podoba! Ramke Guinness zrobiles zarabiasta;););)
GUINNESSts
10-10-2009, 00:24
Trudno nie przyznać racji. Teraz jeszcze troszkę samokontroli z suwaczkami by się przydało ;) bo obróbka wydaje mi się być ciut przesadzona.
Zgadzam sie. Facet przegina. Ale jak go tak troche pognebimy to bedzie oki;);):mrgreen:
Dzieki:)
Jest naprawde nieźle, dobry kierunek sobie obrałeś, tylko teraz sztuka wyważyć proporcje i będzie git.
borregaard
10-10-2009, 08:13
Ładne,ale ja nie ciąłbym tak...Uwaga !..jesteś na granicy obwódek na krawędziach.Już Maciek o tym wspomniał..
Odbicie wyszło dziwnie ale poza tym jest bdb.
wojtek6308
10-10-2009, 09:31
Dobre jest :) podoba mnie się.
Piękny widoczek i pięknie światełko zagrało.
Al Koholik
10-10-2009, 10:36
Trwoga mnie ogarnia wielka bo zaczynasz wykorzystywać swoją miejscówkę, a miejscówkę do robienia zdjęć masz wręcz wymarzoną.
Kadr sam w sobie bardzo mi odpowiada, powiem więcej jest ślicznie.
Co do obróbki to mam ciut mieszane uczucia ale na ten temat wypowiedzieli się już fotografowie a ja laik jestem:oops: