Zobacz pełną wersję : CYWILNY do oceny
anialodz
08-10-2009, 14:47
jak w temacie, prosze o ocene doswiadczonych kolegow. pare miesiecy temu zostalam skrytykowana za obrobke, czy jest jakas poprawa?
1.
8.
EDIT - brak zdjęć na Flickr
8 nie za bardzo sie udało z obróbką.
za duże zdjęcia i chyba niewyostrzone, masz problemy z balansem i to duże, na 6 jakiś zafarb
Nr 8 nie pasuje do całości. Reszta uwag powyżej u kolegów.
fotouser
08-10-2009, 15:49
faktycznie 8 obrobkowo troche kiepsko
ale biorac pod uwage zlapanie momentu to bardzo fajnie
nie wiem dlaczego do tego setu trafila 2 ?
co do 6 to byl potencjal ale chciales uchwycic i pania mloda i pana mlodego
a wyszedl pstryk
Tak tylko grzecznie zapytam.
To jest CYWILNY ślub czy chrzest?
za ciasne kadry jak dla mnie :( szerzej prosze szerzej :)
najfajniejsze z tych zdjec sa chyba te rosliny, bo jao jedyna maja swoj naturalny, niczym nie drazniacy kolor.
Dziwne za ciasne kadry jak dla mnie, balans bieli skopany, ja bym takich zdjęć nie chciał ze swojego ślubu
2,4,7 - nie wiem co chciałeś nimi pokazać ? Nie pasują, a nawet odrywają od tematu.
Kolorem się nie przejmuj ! Zawsze można przerobić na b&w - co w przypadku tej sesji jest nawet wsazane.
Balans tragiczny. 8 zniszczona obróbką.
downunder
08-10-2009, 23:28
Mimo wszelkiej i słusznej krytyki podszedłbym do tych zdjęć jeszcze raz bo w kilku z nich są autentyczne emocje!!! :D
Madlenne
08-10-2009, 23:30
Ja mam zastrzeżenia co do ujęcia tematu. Tutaj głównym tematem jest dziecko. A gdzie ślub?
anialodz
09-10-2009, 08:10
no coz, nie udalo sie ominac dziecka, no bo jak?
Madlenne
09-10-2009, 21:25
no coz, nie udalo sie ominac dziecka, no bo jak?
Kadrowanie jest głownie pod kątem dziecka. Mało widać parę młodą. Zawsze głównym motywem fotografii jest dziecko. Np 3 czy 1. Na 3 to raczej nie gratulacje a podziwianie dziecka. Tak odbieram te zdjęcia. Na 8 ślubu w ogólnie nie widać. Na 2 widać jedynie łysą głowę dziecka i w zasadzie nic więcej.
Autorko :) jakis czas temu bylas skrytykowana za obrobke , i raczej nic w niej nie poprawilas nie wiem co to za maniera kompletnego schrzanienia kolorystyki zdjec , ale MZ raczej trzeba isc w naturalnosc , Twoje zdjecia maja straszliwe zafarby zielone , jedno z nich idzie w magente ...
Autorko nie kombinuj , idz w prawidlowe kolory skory a bedzie dobrze , kadruj nieco szerzej , Twoim zdjeciom brakuje powietrza
Pzdr
Kadrowo tylko 5 mi się spodobało, jednak nadal obróbka do mnie nie trafia...