Zobacz pełną wersję : Monitor
fotokornik
30-09-2009, 22:16
Ostatnio przeglądałem różne oferty sklepów internetowych i zastanawiałem się co do kolorów na różnych monitorach. Nie chodzi mi oczywiście o różnicę między CTR a laptopem. Chodzi o to jak się w tej kwestii zachowują plazma i lcd. Które lepsze i o ile gorsze od CTR. Chodzi głównie o wygląd...
Chodzi o to jak się w tej kwestii zachowują plazma i lcd.
Nie ma monitorów plazmowych, a jeśli nawet, to jest to bardzo wąska nisza, do zastosowań specjalnych. Co innego w TV.
Ostatnio przeglądałem różne oferty sklepów internetowych i zastanawiałem się co do kolorów na różnych monitorach. Nie chodzi mi oczywiście o różnicę między CTR a laptopem. Chodzi o to jak się w tej kwestii zachowują plazma i lcd. Które lepsze i o ile gorsze od CTR. Chodzi głównie o wygląd...
Plazma do zastosowań graf. w obecnej postaci do niczego się nie nadaje (biały kolor na małym wycinku ma 200 cd jasności a ten sam kolor na całej powierzchni ekranu ma jasność np. max 60 cd - tak to na plazmach pływa :mrgreen:)
Jesli chodzi Ci tylko o prezentacje zdjec, to wydaje sie ze LCD jest lepszym rozwiazaniem do ich prezentacji. Ja uzywam jednak plazmy (Samsung 50") i zdjecia na nim wyswietlane tez prezentuja sie przyjemnie dla oka. Obrobki na tv sobie nie wyobrazam :)