Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Monitor

Domyślnie Monitor

Ostatnio przeglądałem różne oferty sklepów internetowych i zastanawiałem się co do kolorów na różnych monitorach. Nie chodzi mi oczywiście o różnicę między CTR a laptopem. Chodzi o to jak się w tej kwestii zachowują plazma i lcd. Które lepsze i o ile gorsze od CTR. Chodzi głównie o wygląd...
    D3100+kit | 50 f/1.8 | 70-300 f/4-5,6 G ED VR | FIRST C3550 | Nissin Di466 i różnego innego złomu pełno...
    Never back down!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokornik Zobacz posta
    Chodzi o to jak się w tej kwestii zachowują plazma i lcd.
    Nie ma monitorów plazmowych, a jeśli nawet, to jest to bardzo wąska nisza, do zastosowań specjalnych. Co innego w TV.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokornik Zobacz posta
    Ostatnio przeglądałem różne oferty sklepów internetowych i zastanawiałem się co do kolorów na różnych monitorach. Nie chodzi mi oczywiście o różnicę między CTR a laptopem. Chodzi o to jak się w tej kwestii zachowują plazma i lcd. Które lepsze i o ile gorsze od CTR. Chodzi głównie o wygląd...
    Plazma do zastosowań graf. w obecnej postaci do niczego się nie nadaje (biały kolor na małym wycinku ma 200 cd jasności a ten sam kolor na całej powierzchni ekranu ma jasność np. max 60 cd - tak to na plazmach pływa )

Domyślnie

Jesli chodzi Ci tylko o prezentacje zdjec, to wydaje sie ze LCD jest lepszym rozwiazaniem do ich prezentacji. Ja uzywam jednak plazmy (Samsung 50") i zdjecia na nim wyswietlane tez prezentuja sie przyjemnie dla oka. Obrobki na tv sobie nie wyobrazam

Uprawnienia umieszczania postów