PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Kinga

pilon
30-09-2009, 18:33
No i przyszedł czas na mnie, pierwszy raz od ponad roku coś pokazuję...

Nowa modeka w mojej agencji, Kinga. Proszę o łaskę i brak batów, zdjęcie jest z sesji testowej, więc przymknijcie oko na niedociągnięcia... Ciekaw jestem krytyki :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img205.imageshack.us/img205/8349/kinga1a10068.jpg)

Pozdrawiam ;)

domelmel
30-09-2009, 18:36
Bardzo przyjemne w odbiorze, moze troche szkoda tej ucietej dloni, ale ponadto super

Andy_O
30-09-2009, 18:45
Rozumiem, że to swego rodzaju test "czego nauczyli się na warsztatach w Szklarskiej" :-)

Bardzo ładna kolorystyka, lubię dużą ilość detali w cieniach i tutaj są (włosy).
Troszkę bym ciachnął z góry (minimalnie), zaraz się przyczepią, że ręka na dole ucięta ;-) Na warsztatach nas uczyli, ze cięcia są ok, więc jest ok :-) Ja bym tylko odciągnął uwagę od tej uciętej dłoni.. winietą, ale nie wszyscy to lubią :-(
Oczy gdyby były bardziej ku górze (na warsztatach nas uczyli żeby dłoń wyciągnąć do góry - "patrz tutaj") wyszłyby bardziej naturalnie, nie-zezująco.
Podoba mi się ten róg ściany (czy czegoś tam) bo ta linia ładnie wyważa zdjęcie, dzięki temu nie "leci" w lewo.
W Vogue pewnie by podkolorowali włosy, żeby wszystkie miały ten ładny brązowy kolor.

Test zdałem ? :-)

pilon
30-09-2009, 18:48
Andy, brawo, zaliczyłeś na piątkę i jeszcze plus za celne riposty po dziesięciu dniach ;)

spongo
30-09-2009, 20:33
Modelka EXTRA, zdjęcie jak za mgłą, INTERESUJĄCY EXIF (nie kasuj bo skopiowałem)

pilon
30-09-2009, 20:36
Modelka EXTRA, zdjęcie jak za mgłą, INTERESUJĄCY EXIF (nie kasuj bo skopiowałem)
Mogę spytać co takiego jest ciekawego w tym EXIFie i gdzie ta mgła? :)
Nie ma obaw z kasowaniem, gdybym chciał, żeby EXIFa nie było, to by go nie było...

domelmel
30-09-2009, 20:55
pewnie chodzi o "Camera model: Canon EOS 50D" ?

michalh
30-09-2009, 20:59
to taki zart tylko ;)

pilon
30-09-2009, 21:09
pewnie chodzi o "Camera model: Canon EOS 50D" ?

No tak... Najciemniej pod latarnią ;) Fakt, bo ja od roku Canonier jestem...

to taki zart tylko ;)

Ale to tylko żart ;)

barracuda
30-09-2009, 21:42
Modelka, poza, kadr fajnie, ale brakuje mi jakoś światła, takiego blasku rzuconego na modelkę.

pilon
30-09-2009, 21:53
Modelka, poza, kadr fajnie, ale brakuje mi jakoś światła, takiego blasku rzuconego na modelkę.
Bo i taki był zamysł :) Proste, najprostsze pod słońcem zdjęcie :) Światło dzienne, zastane, nawet pół blendy nie było użyte. Fotograf-aparat-modelka, nic więcej :) Mi ta prostota odpowiada, ale dzięki za spostrzeżenie :)

lookash
30-09-2009, 22:47
Ładne, naturalne, proste i przyjemne w odbiorze zdjęcie. Modelka śliczna, oczy ma piękne, niebieskie komponują się z sukienką - taka naturalna. Kolorystyka fajna, jedno co mi nie pasuje to pare jasniejszych kosmyków włosów, od razu obok kolczyka. Włosy w tym miejscu wpadają w zieleń.

PS żałuje ze nie byłem na tych warsztatach :( Za pozno sie dowiedzialem o nich, ale na następnych z chęcia sie stawie :)

pilon
30-09-2009, 23:44
Ładne, naturalne, proste i przyjemne w odbiorze zdjęcie. Modelka śliczna, oczy ma piękne, niebieskie komponują się z sukienką - taka naturalna. Kolorystyka fajna, jedno co mi nie pasuje to pare jasniejszych kosmyków włosów, od razu obok kolczyka. Włosy w tym miejscu wpadają w zieleń.

PS żałuje ze nie byłem na tych warsztatach :( Za pozno sie dowiedzialem o nich, ale na następnych z chęcia sie stawie :)
Dziękuję :)
Aczkolwiek zdjęcie nie powstało na Warsztatach, tylko tydzień później ;)

lookash
01-10-2009, 00:31
Dziękuję :)
Aczkolwiek zdjęcie nie powstało na Warsztatach, tylko tydzień później ;)

Wiem, wiem :) Ale Andy_O wspomniał o nich i tak nawiązałem :)

spongo
01-10-2009, 00:32
Aparat nie zgadzał mi się z logiem pod avatarem :)

pilon
01-10-2009, 00:42
Aparat nie zgadzał mi się z logiem pod avatarem :)
W torbie Canon, w sercu Forum ;)

stock
01-10-2009, 10:35
no ale z tego co wiem, to pilon kiedys miał Nikona, i nikoniarzem zostaje się do końca zycia :D :D
-------
no ale miało być o zdjęciu. Podoba mi się poza modelki i ogólna kolorystyka. Cięcia już niekoniecznie, no ale to szczegół ;)

Edfu
01-10-2009, 11:14
Fajna dziewczyna, miłe światło, o ciachniętej dłoni na dole pisali. Fot bardzo spoko choć ja bym jej troszkę ten czerwony z przejęcia pultasek nieco przygasił :) Generalnie pozytywnie.

pilon
01-10-2009, 11:47
Dodam tylko, że cięte z pełną świadomością :) Może wrzucę wersję nieciętą, ale nie spieszę się ;)

T.Gruszecki
02-10-2009, 12:21
Fajna ta nowa modelka ;-) Daj na testy :-P

pilon
02-10-2009, 17:49
Fajna ta nowa modelka ;-) Daj na testy :-P
Za kilka tygodni może tak ;)