Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Upper Lake.....
..........Irlandia, Meeting of the Waters (Spotkanie Wód), gdzie spotykają się wody Lough Leane, Muckross oraz odnogi Upper (Górnego), to jeden z najpiękniejszych zakątków Killarney. Malowniczy teren obfituje w kwitnące rośliny subtropikalne: eukaliptusy, magnolie i bambusy, występujące głównie po lewej stronie Old Weir Bridge.
(opis dotyczy okolicy nie samego terenu jeziora )
niestety dzień był wyjątkowo pochmurny i taka atmosferę chciałem pokazać na tych fotkach
zapraszam
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img143.imageshack.us/img143/7779/dsc5677k1r.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img19.imageshack.us/img19/2025/dsc5692k4ra.jpg)
pozdrawiam
Świetne kadry, pięknie kontrastuje na nich szarość nieba i kamieni z przyrodą. Bardzo mi się podobają.
Dwójka jest wg. mnie doskonała, naprawde pięknie pokazane.
Dwójka jest wg. mnie doskonała, naprawde pięknie pokazane.
dzięki Locter, skoro tak mówisz a byłes tam to jest to niewątpliwie pochwała dla mnie :-D
Bartekkw
29-09-2009, 17:00
Dwójka mz jest dużo lepsza - świetne zdjęcie. Na jedynce coś obróbka na centralnej górce mi nie pasuje i tło po prawej jakby bez kontrastu...no chyba że to mój monitor :)
Dwójka jest świetna! :)
Niby to samo miejsce, ten sam czas, lekko kadr przesuniety w prawo, ale obróbka lepsza niz na jedynce.
...bardzo dobra dwójka...świetny kadr...
pozdro
Dwójka jest świetna! :)
Niby to samo miejsce, ten sam czas, lekko kadr przesuniety w prawo, ale obróbka lepsza niz na jedynce.
zwodzi was kontrastowość dwojki (oczywiscie myślę o obróbce ) jedynka jest obrabiana identycznie ale widocznie inny układ w kadrze nie jest tak widowiskowy jak w nr 2, jednak miło mi ze dwojka się podoba :-D
2 kadr fantastyczny , zresztą na 1 też bardzo fajny...świetne zdjęcia
Świetne zdjęcia aleeee... brak mi światełka na nich. Odrobinę pobudziłbym je do życia. No ale zamysł był inny :) To moja subiektywna wizja :) Nie mniej kadry bardzo mi się podobają z naciskiem na 1:)
Świetne zdjęcia aleeee... brak mi światełka na nich. Odrobinę pobudziłbym je do życia. No ale zamysł byłinny :) Ale to moja subiektywna wizja :) Nie mniej kadry bardzo mi się podobają z naciskiem na 1:)
Przemku opisy,opisy czytać tam jest wyjaśnienie :mrgreen:
Bartek Witek
29-09-2009, 17:32
Byłeś 20 minut od mojego domu i nie dałeś znać? Wstydź się !!!!
Dobre zdjęcie, a taki klimat pasuje do Irlandii, przeważnie jest ponura...
Wiem wiem tylko przedstawiłem swoją wizję jak ja bym to widział:) Oczywiście zdjęcia mają swój klimat. Temu nie zaprzeczam:) Ale to już są subiektywne wyobrażenia tematu a co za tym idzie są to gusta i guściki a o tym lepiej nie dyskutować z wiadomych powodów :mrgreen:
Również stawiam na dwójkę, ale za kadrowanie.
Powstał świetny tunel wodny i kamienny, który ciągnie wzrok.
Jedynce też nic nie brakuje, ale mając do wyboru dłużej zatrzymałem się przy dwójce.
borregaard
29-09-2009, 18:04
Oba,obie...jak tam winszujemy sobie...b.dobre.Świetna woda na dwójce..Dziadek w formie i wszystko..:mrgreen:
malasana
29-09-2009, 18:12
Coz, na swiatlo i warunki nie mamy wplywu, trzeba lkorzystac z tego, co sie ma. Bardzo mi sie podobaja, z naciskiem na dwojke, ktora jest swietna. Czuje sie w niej chlod wody.
andrzejp
29-09-2009, 18:30
Pokazałeś w idealny sposób klimat tam panujący,
podoba się.
Kadry ciekawe, wszyscy już wszystko opisali:-D
o dwójce już powiedziano, a jedynkę widziałbym z niższego "pułapu"... :-)
2 jest bardzo dobra, kadr jest porywający :)
oba dwa sa swietne z naciskiem na dwa , opis rewelacyjny wie sie na co sie patrzy czekam na pozostale fotki i pewnie masz ich pare tysiecy
luzaczek82
29-09-2009, 19:01
2 jest suuper!kadr i czystość powala
Dwójka bardzo ładna. Zastanawiam się jakby wyglądała gdyby zastosować polara, próbowałeś może?
Na dwójce bardzo fajny kadr, jedynka tez fajna.
Dwojka......kadr swietny.....no i obrobka bardzo dopracowana a na jedynce masz dokladnie to samo co wychodzi u mnie....nie wiem jak te foty ugryzc....ale co tam wystawie dzis panoramke z tamtad:)
borregaard
29-09-2009, 20:55
panoramke z tamtad
Jescze raz coś takiego wystawisz,to....:twisted:
A zbiera Ci się,zbiera.....
Harb, może i pochmurno było, ale zdjęcie Ci wyszły przeurocze.
:)
Lubie te Twoje krajobrazy.
Pablo 77
29-09-2009, 20:59
Obie prace są bardzo dobre,ale stawiam bardziej na 2 i jej klimat:)
igusiek21
29-09-2009, 21:00
pieknie czysto iesamowicie!!!
Marcin T
29-09-2009, 21:17
Co to wogóle jest za zwalanie na pogodę ? Tutkuf nie łaska użyć i wstawić piękne niebo z barankoma jak "profesjonaliści"? :mrgreen: :lol:;);););)
No.
Oba kadry są ciekawe, w takiej pustce ciężko jest fotografować aby potem przykuć uwagę widza. Tu się to udało.
Kolorki jak zwykle :)
Dwójka bardzo ładna. Zastanawiam się jakby wyglądała gdyby zastosować polara, próbowałeś może?
Wiciu po pierwsze zdjecie popełnione obiektywem 14-24mm który z uwagi na zespoloną osłonę przecwsłoneczną nie ma mozliwosci nakrecenia filtru
po drugie dlaczego pytasz o fitr polaryzacyjny - brakuje Ci czegoś na tych zdjęciach, pytam z ciekawosci
pozdrawiam :-D
GUINNESSts
29-09-2009, 22:02
To co u mnie obrobiles wyszlo identycznie tylko ciemniej. (dla nie zorientowanych mam to obrobione wczesniej przez harba w moim kompie)
No przyznam, ze idealnie oddajesz panujace warunki tradycjonalisto jeden;) Loctery i Gregi potwierdza;)
Wiciu po pierwsze zdjecie popełnione obiektywem 14-24mm który z uwagi na zespoloną osłonę przecwsłoneczną nie ma mozliwosci nakrecenia filtru
po drugie dlaczego pytasz o fitr polaryzacyjny - brakuje Ci czegoś na tych zdjęciach, pytam z ciekawosci
pozdrawiam :-D
Zdjęcia bardzo mi się podobają, pytam tylko z ciekawości czy próbowałeś innych ustawień na tej miejscówce, na przykład redukować odbicia na wodzie na pierwszym planie na dwójce.
Pozdrawiam :)
1. bardzo fajna
2. świetne !! :D
Nikonozaur
29-09-2009, 23:27
Dwójka jest w każdym względzie bardzo dobra, jedynka jakaś taka niezdecydowana. Szkoda, ze nie mogłeś rozwinąć skrzydeł w asyście słońca.
To co u mnie obrobiles wyszlo identycznie tylko ciemniej. (dla nie zorientowanych mam to obrobione wczesniej przez harba w moim kompie)
No przyznam, ze idealnie oddajesz panujace warunki tradycjonalisto jeden;) Loctery i Gregi potwierdza;)
Potwierdzam!
Dwójka jest w każdym względzie bardzo dobra, jedynka jakaś taka niezdecydowana. Szkoda, ze nie mogłeś rozwinąć skrzydeł w asyście słońca.
Ech gdybysmy wiedzieli to poczekali bysmy z 20 min i by zaswiecilo:D szkoda ze prosto w szklo!
Jak tam bylismy to juz niebo zaczynalo pekac......ach te chwile pogoni za swiatlem!
..ach te chwile pogoni za swiatlem!
Jak to było? "Artyści martwia się o światło" heheh:mrgreen:
Ja mam tylko jedną uwagę
Szkoda że dałeś tylko dwa zdjęcia :)
wojtek6308
30-09-2009, 09:28
Oba zdjęcia dobre ale 2 bardziej podoba mnie się, ... ciekawy kadr :)
Cóż tam moje skromne zdanie po pochwalnych peanach doświadczonych przedmówców... tym bardziej że też chcę chwalić? ;)
Podobają mi się obydwa zdjęcia, ale dwójka jest rewelacyjna. Bardzo podoba mi się kadr :)
Pozdrawiam.
1 mi zupełnie nie pasuje, nawet nie potrafię określić do końca czemu.
za to 2....PANIEEEE, to jest cudo! Rewelacyjne i genialne zdjęcie. Takie uwielbiam :)
No tak, jak zwykle fenomenalne prace.
Świadomość kadrowania i wykonanie to jest to co bardzo cenię w Twoich pracach.
Obie fotki bardzo mi się podobają a 2-ka po prostu wsysa do środka:)
Popieram zdanie jarka76 "Ja mam tylko jedną uwagę. Szkoda że dałeś tylko dwa zdjęcia" - z nadzieją, że zobaczymy coś jeszcze:-D