Zobacz pełną wersję : Photoshop CS5
step.tom
26-06-2010, 13:02
myśle step.tom ze jak sie płaci taki pieniądz za program to mozna wymagac jakiegos backupu w formie aktualizowanej bazy szkiel.
To troche jakbys auto kupil i mialbys 1 bieg bo pozostałe 5 bys sobie musial sam zestopniować ;)
Chociaz nie wiem , moze leń jestem i tyle:)
Trochę zły przykład podałeś. Dodatkowe profile obiektywów to wyposażenie dodatkowe. W standardzie masz kilka podstawowych. Jak ktoś chce więcej to sobie personalizuje soft. Uważam nawet za właściwsze profilowanie własnych szkieł gdyż nie zawsze profile standardowe mogą odpowiadać konkretnie Twoim.
Pozdrawiam
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pewnie masz racje... No ale moze kiedys cos bedzie ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
willy_fil_
09-07-2010, 21:36
Witam
Mam problem z CS5 i chciałbym, żeby mi ktoś wytłumaczył jak "chłop krowie na miedzy" co się dzieje...
Do tej pory używałem CS3 ale niedawno skusiłem się na CS5 i jak na razie chwale sobie... jednak -
Wszystko działa poprawnie szybciutko do momentu dopóki nie włączę BRIDGE'a.... nagle jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zaczyna mulić komputer najprostsze polecenie trwa "dwa tygodnie"... Dlaczego?
Należę raczej do ludzi którzy używają PS'a nie zastanawiając się dlaczego on działa :) Ma działać i już...
Czy jest coś co mogę włączyć/przełączyć/ustawić/zafajkować/odfajkować/ czy coś tam? Bo mnie to raczej irytuje bardzo mocno delikatnie mówiąc...
dziekuję...
gregory_21
09-07-2010, 22:41
Witam
Mam problem z CS5 i chciałbym, żeby mi ktoś wytłumaczył jak "chłop krowie na miedzy" co się dzieje...
Do tej pory używałem CS3 ale niedawno skusiłem się na CS5 i jak na razie chwale sobie... jednak -
Wszystko działa poprawnie szybciutko do momentu dopóki nie włączę BRIDGE'a.... nagle jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zaczyna mulić komputer najprostsze polecenie trwa "dwa tygodnie"... Dlaczego?
Należę raczej do ludzi którzy używają PS'a nie zastanawiając się dlaczego on działa :) Ma działać i już...
Czy jest coś co mogę włączyć/przełączyć/ustawić/zafajkować/odfajkować/ czy coś tam? Bo mnie to raczej irytuje bardzo mocno delikatnie mówiąc...
dziekuję...
Nie powiem Ci jak to się nazywa, gdzie się wyłącza i takie tam ale powiem Ci jak to jest u mnie ;)
Jak pierwszy raz uruchomiłem Bridge'a to po wejściu do katalogu z NEFami zaczął sobie każego oglądać i - ja tak to sobie tłumaczę - konwertować go za pomocą profilu monitora. Taki wniosek wyciągnąłem dlatego, że każda miniaturka po kolei zmieniała się z oczojebnej na bardziej naturalną (taką jaka jest przy oprofilowanym monitorze).
W każdym razie po jakimś czasie mulenia, Bridge zaczął działać normalnie i teraz bez większych przeszkód w nim działam.
Dodatkowo wina może leżeć po stronie słabszego kompa lub małej ilości RAMu.
Czasem mimo, iż ma się go 4GB wystarczy pootwierać za dużo okien w FireFoxie i to sprawia, że Bridge z demona szybkości staje się ślimakiem.
Zamknięcie FFoxa wystarcza do przywrócenia szybkości w Bridge, ACR i PS ;)
W tym wątku ktoś pisał, że wersji student oprogramowania adobe nie można używać w firmie.
Dotarłem do informacji, że
W biurze obsługi adobe powiedzieli mi, że można używać wersji edukacyjnej w firmie założonej po studiach jak i w trakcie ich trwania. Nie można jedynie kupić jej na firmę, czyli nie odliczy się vat`u ani nie wsadzi w koszty.
i druga odpowiedź:
Potwierdzam – dzisiaj zadzwoniłem do inolinii Adobe i miły pan poinformował mnie, że „można korzystać na firmę, o ile jest to firma w której nie współdzielimy majątku z inną osobą”, czyli np. zwykła firma jednoosobowa :)
Jak Wy się na to zapatrujecie?
ThomasVoland
29-01-2011, 13:31
ja tak to sobie tłumaczę - konwertować go za pomocą profilu monitora. Taki wniosek wyciągnąłem dlatego, że każda miniaturka po kolei zmieniała się z oczojebnej na bardziej naturalną (taką jaka jest przy oprofilowanym monitorze).
Nie profil kolorów monitora, tylko ładował ustawienia, które były zapisane jako defaultowe w Bridge.
gregory_21
29-01-2011, 16:30
Nie profil kolorów monitora, tylko ładował ustawienia, które były zapisane jako defaultowe w Bridge.
Jak zmieniam w Bridge na "defaultowe Bridge" to za Chiny nie wyglądają aż tak oczojebnie jak w przypadku, który opisywałem ;)
W tym wątku ktoś pisał, że wersji student oprogramowania adobe nie można używać w firmie.
Dotarłem do informacji, że
i druga odpowiedź:
Jak Wy się na to zapatrujecie?
witam
przeczytam jeszcze sobie umowę licencyjną i wyłączenia bo jakoś nie do końca mi się chce wierzyć że mogę sobie wersję "edu" zakupić a później wnieść aportem do majątku firmy nawet jednoosobowej. Choć nie pogniewał bym się jakby tak było - zawsze to kilka złotych w kieszeni. Pozdrawiam
ThomasVoland
29-01-2011, 23:46
Jak zmieniam w Bridge na "defaultowe Bridge" to za Chiny nie wyglądają aż tak oczojebnie jak w przypadku, który opisywałem ;)
Czyli wszystko się zgadza:
każda miniaturka po kolei zmieniała się z oczojebnej na bardziej naturalną (taką jaka jest przy oprofilowanym monitorze).
Kupiłem LR, czekam na klucz, zadzwoniłem do adobe jak to jest faktycznie i uzyskałem odpowiedź, że mogę go używać na komputerze osobistym, w przypadku założenia własnej jednoosobowej działalności mogę również wykorzystywać to oprogramowanie.
witam. Ja mam inn problem z którym nie jestem w stanei sobie poradzić. Mam Pakiet design premium cs5 i w tym ps extended. Instaluje 15 dni trial coloer efex pro. Pod 63 bitami jasna rzecz że nie zadziałam ale po uruchomieniu równoleglego PS 32 bit okazuje się się program się odpaala ale tak jakby martwy. Nie włącza się obsługa programu jak i nie da się wyłączyłć go. jakiś cyrk. czy ktoś ma podobne problemy? 64 bity chodzi normalnie . prpcek jaki posiadam to 64 bit AMD 4rdzenie i 8 GB ramu. :/
BlackRoger
14-03-2011, 12:23
No to odpal triala CEP pod 64-bitami.
Za chwilę będzie PS na nikona i zaawansowana obróbka w body stanie się faktem :)
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=12717