Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Kasia...
Witam, czy taki kadr nie jest za ciasny? czy głębia ostrości nie powinna być większa? i czy nada się BW proszę o opinie :-)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img246.imageshack.us/i/kasiabw.jpg/)
Jak dla mnie ostrość o.k. Kadr w sumie też , ale z prawej strony ciasno troszku. Fajne BW imho ... :)
WielkiPiotr
24-09-2009, 00:12
Zdjęcie super ... co do kadru to ja nawet bym je przyciął, tzn wyciął "luzy" koło butelki ;)
Może ktoś się jeszcze wypowie konstruktywnie :-)
Może ktoś się jeszcze wypowie konstruktywnie :-)
Nie za bardzo umiem konstruktywnie, bo sam stawiam pierwsze kroki w portrecie :)
Ogólnie ładne zdjęcie, ostrość gdzie trzeba, kompozycyjnie też OK :)
Pokaż kolor, bo może będzie jeszcze lepiej :)
Nie za bardzo umiem konstruktywnie, bo sam stawiam pierwsze kroki w portrecie :)
Ogólnie ładne zdjęcie, ostrość gdzie trzeba, kompozycyjnie też OK :)
Pokaż kolor, bo może będzie jeszcze lepiej :)
Dzieki za komentarz, a co do koloru to błyskane wbudowaną lampą i nie wiem czy się nada :-) ale póżniej spróbuję wstawić.
remiksson
24-09-2009, 13:05
Sam kadr bardzo udany. Natomiast wykonanie wskazuje na raczej albumowe przeznaczenie tego zdjęcia. Za mocne światło lampy, twarz aż się świeci, do tego ostre cienie pod brodą i na bluzce dziecka. Co do głebi ostrości jest dobrze, choć nie zaszkodziłaby ciut większa głebia aby złapać w ostrość drugie oko :)
Sam kadr bardzo udany. Natomiast wykonanie wskazuje na raczej albumowe przeznaczenie tego zdjęcia. Za mocne światło lampy, twarz aż się świeci, do tego ostre cienie pod brodą i na bluzce dziecka. Co do głebi ostrości jest dobrze, choć nie zaszkodziłaby ciut większa głebia aby złapać w ostrość drugie oko :)
Dzieki za odpowiedź, to, że lampa wbudowana się nie nadaje to już wiem :-) i tak błysk był na -1, chodziło mi głównie o kadr i GO... :-)
B. fajne! remiksson - dlaczego mocny flash miałby oznaczać albumowe przeznaczenie zdjęcia? Terry Richardson by się nie zgodził :)
TakingMyTime
24-09-2009, 15:28
Swietne. Dzieci jednak sa doskonalym materialem na modela na zdjeciu. Milion emocji i sposobow ich wyrazania na minute :)
Wg mnie trochę za ciemne, gdyby nieco zdjać kontrastu i całośc troszkę rozjaśnić, ale to szczegóły, ogólnie swietne zdjęcie, super!