Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] taki obrazek
Wyjechał jak zwykle na rowerku, niebo było całkowicie zasnute chmurami, aż tu nagle zakukało słoneczko, a że było już bardzo nisko to zajrzało dosłownie na 5 minut i schowało się za horyzontem. Na szczęście udało mi się ten moment złapać bo zawsze próbuje mieć przy sobie aparat :-D
Pytanie... co Wy na to?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img195.imageshack.us/img195/3047/takif.jpg)
Mnie sie podoba, jest ładnie kolorystycznie i kadr tez niczego sobie.
Dzięki Locter, jesteś pierwszą osobą która skomentowała :-D myślałem że tylko ja mam dzień za noc, a jak się okazuje jeszcze ktoś się trafił ;)
dzięki jeszcze raz
Niebo miales znakomite no i ladnie je pokazales!
Troche zbyt duzo zabiera pierwszy plan.....przyslonil to co naprawde jest piekne!
No a syfa na matrycy to mogles wystemplowac:D
o rzesz w mordę, jaka ja bym tego syfa widział to bym go rach ciach ciach! ale mam monitor bardzo brudny i nie zauważyłem (między innymi przez to forum :twisted:)
bardzo proszę na syfa uwagi nie zwracać, to pospolity gnojek jest ;)
borregaard
23-09-2009, 07:10
Trawki ładne,ale jak już wspomniano,zabrały 1/3 kadru,a reszta tak średnio czytelna....
Ja,akurat,nie trawię "rozjechanego",od szerokiego kąta,kadru na brzegach...
Sebastianito
23-09-2009, 09:38
I taki o to piekny obrazek. Brakuje mi odrobine ostrosci... reszta jest OK, no moze poza tym gnojkiem pospolitym :)
Tematyka w oddali niezbyt atrakcyjna, za to ladny kadr i bardzo kreatywne swiatlo.
Dzięki za komentarze,
Odnośnie LD, miałem taki zamysł żeby zostawić tam krzaczory, dopiero teraz widzę że jest ich zbyt dużo.
Właśnie teraz zauważyłem że w moim d300 mam czyszczenie matrycy wyłączone i stąd ten syfek.
pozdrawiam!
Kolorystycznie bardzo dobrze i naturalnie i to stanowi główny atut pracy. Ale za ciemno w wielu miejscach na linii horyzontu a już zwłaszcza z lewej strony. Ponadto na wodzie z lewej strony też jest coś bliskiego przepału. Kadrowo faktycznie nieco brakuje oddechu ale źle nie jest.