Zobacz pełną wersję : SB-800 - standby
Witam
Mam pytanie o tryb standby w lampie.
Czy wiadomo jak duzo pradu pozera , czy warto ja wylaczac w przerwach w foceniu czy pozostawiac na standby ?
Czy aby czasami nie pozera go wiecej podczas wlaczenia ?
Oczywiscie w torbie czy po zakonczeniu nalezy ja wylaczyc , to zrozumiale.
Wydaje mi sie , ze bylo o tym niedawno ale nie moge znalezc ...
Standby jest właśnie po, żeby lampa przechodzila w stan czuwania dla zaoszczędzenia energii.
Ok , rozwine pytanie.
Po jakim czasie bezczynnosci powinno sie wylaczyc lampe calkiem aby nie zarla pradu a kiedy pozostawic ja w standby.
Nie sądzę, aby ktokolwiek odpowiedział na to pytanie. Czy jest na sali ktoś, kto jest w stanie naukowo podejść do tego tematu. Twoje pytanie trzeba rozważyć na płaszczyźnie naukowej, a może nawet filozoficznej.
Zawsze można oddać lampę do jakiegość laboratorium pomiarowego, tam podłączą lampę do urządzeń pomiarowych i odpowiedzą na pytanie. Tylko kto zapłaci za fakturę, którą wystawią ?
Spoko , wyluzuj , to moja pierwsza lampka.
Sa osoby, ktore maja lampe badz mieli i maja ich kilka , wiec maja w tym doswiadczenie.
Zawsze moge wziac 2-3 kpl. akku i problem z glowy.
kolego, proponuje zajac sie robieniem zdjec, a wtedy wyjdzie w praktyce ile lampa jest w stanie pokonac. Zapewniam, ze na jednym komplecie dobrych akumulatorow zapelnisz kilka gb.
niestety lampy juz nie mam bo mi ukradli, ale z doswiadczenia wiem, ze czasami zdarzalo mi sie zapomniec jej wylaczyc, chodzila po 2-3 doby w plecaku w trybie stand-by... a potem normalnie jeszcze chodzila...i chodzila...i chodzila... :) w tym trybie to ona bardzo malo energii pobiera... wiec jak sobie robisz przerwy np. 2 godz to spokojnie mozesz ja chyba zostawiac wlaczona
Ok , spoko , siedze i czytam instrukcje, tak mi sie nasunelo takie pytanie.
Jak nie bedzie zadnych odpowiedzi to uznam , ze to nie bylo dobre pytanie i juz ...
Nie chcesz , to nie pisz - proste.
A ja jutro będę w Łomiankach.
A ja czasem bywam na Sadybie ;)
Mój znajomy obsługuje w Łomiankach fotoradar w straży miejskiej.