Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie SB-800 - standby

Witam

Mam pytanie o tryb standby w lampie.
    Czy wiadomo jak duzo pradu pozera , czy warto ja wylaczac w przerwach w foceniu czy pozostawiac na standby ?
    Czy aby czasami nie pozera go wiecej podczas wlaczenia ?

Oczywiscie w torbie czy po zakonczeniu nalezy ja wylaczyc , to zrozumiale.

Wydaje mi sie , ze bylo o tym niedawno ale nie moge znalezc ...

Domyślnie

Standby jest właśnie po, żeby lampa przechodzila w stan czuwania dla zaoszczędzenia energii.

Domyślnie

Ok , rozwine pytanie.
    Po jakim czasie bezczynnosci powinno sie wylaczyc lampe calkiem aby nie zarla pradu a kiedy pozostawic ja w standby.

Domyślnie

Nie sądzę, aby ktokolwiek odpowiedział na to pytanie. Czy jest na sali ktoś, kto jest w stanie naukowo podejść do tego tematu. Twoje pytanie trzeba rozważyć na płaszczyźnie naukowej, a może nawet filozoficznej.
    Zawsze można oddać lampę do jakiegość laboratorium pomiarowego, tam podłączą lampę do urządzeń pomiarowych i odpowiedzą na pytanie. Tylko kto zapłaci za fakturę, którą wystawią ?
    Ostatnio edytowane przez freefly ; 10-10-2006 o 21:05

Domyślnie

Spoko , wyluzuj , to moja pierwsza lampka.
    Sa osoby, ktore maja lampe badz mieli i maja ich kilka , wiec maja w tym doswiadczenie.
    Zawsze moge wziac 2-3 kpl. akku i problem z glowy.

Domyślnie

kolego, proponuje zajac sie robieniem zdjec, a wtedy wyjdzie w praktyce ile lampa jest w stanie pokonac. Zapewniam, ze na jednym komplecie dobrych akumulatorow zapelnisz kilka gb.

Domyślnie

niestety lampy juz nie mam bo mi ukradli, ale z doswiadczenia wiem, ze czasami zdarzalo mi sie zapomniec jej wylaczyc, chodzila po 2-3 doby w plecaku w trybie stand-by... a potem normalnie jeszcze chodzila...i chodzila...i chodzila... w tym trybie to ona bardzo malo energii pobiera... wiec jak sobie robisz przerwy np. 2 godz to spokojnie mozesz ja chyba zostawiac wlaczona
    D80 + MB-D80 | T [17-50, 28-75] F2.8 | N 70-200 F2.8 | SB-600i800 | DigiMate III... i inne pierdółki

Domyślnie

Ok , spoko , siedze i czytam instrukcje, tak mi sie nasunelo takie pytanie.
    Jak nie bedzie zadnych odpowiedzi to uznam , ze to nie bylo dobre pytanie i juz ...
    Nie chcesz , to nie pisz - proste.

Domyślnie

A ja jutro będę w Łomiankach.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów