Zobacz pełną wersję : Filtry do Samyanga 8mm
Witam,
jestem posiadaczem ww szkła i zastanawiam się czy ktoś może ma pomysł na zamontowanie filtrów do niego.
Szukałem sporo w necie, na forach i jakoś nic nie znalazłem.
Z góry dziękuję za wszelkie pomysły i uwagi.
Pozdrawiam
Uzyskałem info z samyang.pl - "z naszych informacji wynika ze juz niedlugo pojawi sie adapter do systemu Cokina ktory pozwoli zamocowac filtry na tym obiektywie." A do tego czasu trzeba będzie chyba zmontował samodzielnie ;) Jak ktoś już przerobił temat to prośba o info. Pozdr.
Badol,
rozumie, że wpinasz go w D90.
Jak działa?
Czy masz pomiar światła?
Czy tylko M czy może również A?
mrpawcio
21-09-2009, 09:32
W Dxx działa tylko w trybie M, bez pomiaru światła i bez AF. Jest potwierdzenie ostrości
mibartek
21-09-2009, 09:36
Uzyskałem info z samyang.pl - "z naszych informacji wynika ze juz niedlugo pojawi sie adapter do systemu Cokina ktory pozwoli zamocowac filtry na tym obiektywie." A do tego czasu trzeba będzie chyba zmontował samodzielnie ;) Jak ktoś już przerobił temat to prośba o info. Pozdr.
ale to pewnie będzie ten sam adapter co np do Nikkora 14-24. Na te większe (X-PRO) filtry, które kosztują niestety niemało ....
No nie koniecznie właśnie bo samyang nie ma żadnego gwintu a tam się to chyba tak mocuje... A teraz pytanie - jaka jest średnica tego otworu w kokinie pyt P ? Bo wpadłem na pewien pomysł :)