Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Filtry do Samyanga 8mm

Witam,
    jestem posiadaczem ww szkła i zastanawiam się czy ktoś może ma pomysł na zamontowanie filtrów do niego.
    Szukałem sporo w necie, na forach i jakoś nic nie znalazłem.
    Z góry dziękuję za wszelkie pomysły i uwagi.

Pozdrawiam
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Uzyskałem info z samyang.pl - "z naszych informacji wynika ze juz niedlugo pojawi sie adapter do systemu Cokina ktory pozwoli zamocowac filtry na tym obiektywie." A do tego czasu trzeba będzie chyba zmontował samodzielnie Jak ktoś już przerobił temat to prośba o info. Pozdr.

Domyślnie

Badol,

rozumie, że wpinasz go w D90.
    Jak działa?
    Czy masz pomiar światła?
    Czy tylko M czy może również A?

Domyślnie

W Dxx działa tylko w trybie M, bez pomiaru światła i bez AF. Jest potwierdzenie ostrości

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Badol Zobacz posta
    Uzyskałem info z samyang.pl - "z naszych informacji wynika ze juz niedlugo pojawi sie adapter do systemu Cokina ktory pozwoli zamocowac filtry na tym obiektywie." A do tego czasu trzeba będzie chyba zmontował samodzielnie Jak ktoś już przerobił temat to prośba o info. Pozdr.
    ale to pewnie będzie ten sam adapter co np do Nikkora 14-24. Na te większe (X-PRO) filtry, które kosztują niestety niemało ....
    Ostatnio edytowane przez mibartek ; 21-09-2009 o 09:41
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Domyślnie

No nie koniecznie właśnie bo samyang nie ma żadnego gwintu a tam się to chyba tak mocuje... A teraz pytanie - jaka jest średnica tego otworu w kokinie pyt P ? Bo wpadłem na pewien pomysł

Uprawnienia umieszczania postów