Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ipley Cross
Sebastianito
17-09-2009, 23:09
Cos dla odmiany... przyszedl czas na szukanie jesieni, koniec lazenia po plazy...
New Forest National Park, Dorset, UK
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img16.imageshack.us/img16/301/drzewop.jpg)
Uwagi mile widziane...
grudzinsky
17-09-2009, 23:18
unikam drzew jak ognia...ciezko jest focic bo zawsze cos w kadr wlezie, ale trzeba poucinac...tak jest w tym przypadku. od gory poszczepione galezie, od dolu przyciete odbicie...ladne kolory...
Sebastianito
17-09-2009, 23:31
unikam drzew jak ognia...ciezko jest focic bo zawsze cos w kadr wlezie, ale trzeba poucinac...tak jest w tym przypadku. od gory poszczepione galezie, od dolu przyciete odbicie...ladne kolory...
Trzeba próbować... ja tam lubie wyzwania :)
grudzinsky
17-09-2009, 23:47
Trzeba próbować... ja tam lubie wyzwania :)
tez kiedys tak myslalem ;) po kilku setkach kadrow wywalonych do kosza odpuscilem sobie i wybralem otwarta przestrzen...ta daje o wiele wiecej swobody :)
Ja tez tak mam jak Grudzinsky......dokladnie to samo....naklepalo sie tego drewna i nic nie wychodzi....co innego w Polandi tam to nie trudno o samotniaki:D
Sebastianito
18-09-2009, 09:23
Coz ja moge powiedziec :)
Coz ja moge powiedziec :)
.... , że całkiem ładnie pokazałeś drzewko. Choć odbicie w wodzie według mnie za mocno ciągnąłeś za uszy :-D
Piękne okoliczności przyrody, ale wydaje mi się, że chciałeś pokazać zbyt wiele, przez co w kadr wkradło się dużo przeszkadzajek. W takich sytuacjach trzeba iść na kompromis i ciąć po równo z każdej strony. Gdyby było kadrowane ciaśniej, bez lewej strony z drzewem uciętym tak samo na górze mogłoby wyglądać mniej chaotycznie, ale to tylko można stwierdzić przy kadrowaniu :)
pzdr
Kolor bardzo fajny, kadr ciekawy a dołu troszkę szkoda ale wiadomo, że nie zawszę się uda poupychać gałęzie tak jak by się chciało ;-)
Kadr w sumie ok, ale to kolory tworzą klimat tego zdjęcia. Świetne..
Czyli nie tylko w Polsce mamy złotą jesień?:P
Kadr w sumie ok, ale to kolory tworzą klimat tego zdjęcia. Świetne..
Otóż to. Zresztą wzrok od razu natrafia na drzewo i odbicie więc mz włażące inne pierdółki nie przeszkadzają.
Bartekkw
18-09-2009, 16:28
KOlorki pierwsza klasa.....jesień jest mocno kreatywna :)
Sebastianito
18-09-2009, 17:37
Trudno jest sfotografowac w lesie bez niepotrzebnych *******ek, jak to nazwal Kulten :)
witold68
18-09-2009, 18:02
na pewno nie jest szablonowe...bardzo ladnie przez ten kolor...
grudzinsky
18-09-2009, 18:26
na pewno nie jest szablonowe...bardzo ladnie przez ten kolor...
jest jak najbardziej szablonowo...drzewo, tafla wody, odbicie, kolory jesieni. nie bylo by szablonowo gdyby np gola babe wstawic na pierwszy plan i dac w kategorie krajobraz ;)
Seba nie poddawaj sie! walcz! moze Tobie sie uda i bedziesz mial swietne drzewiaste foty :)
andrzejp
18-09-2009, 21:13
Kadr bardzo fajny, typowo jesienny, ciepły.
Jednakże jak dla mnie to odbicie kolorów drzewa w wodzie jest nienaturalne
i niewspółmierne do kolorów drzewa stojącego:???:
jak dla mnie pieknie pokazałeś pierwsze kroki jesieni ...tak jak było już to powiedziane ...kolorki zbudowały ten kadr ..kiedyś też pstrykałem te tematy ...nic już nie mówię :D
kolor super, odbicie drzewa klasa... szkoda tylko, że krzaczory z lewej ograniczają..
Sebastianito
19-09-2009, 10:04
Będę na pewno próbował i was nudził takimi widoczkami bo idzie jesień w New Forest :)