PDA

Zobacz pełną wersję : Książka lub tutoriale do NX2 ???

Lesiu83
12-09-2009, 23:35
Witam ,

Czy istnieje książka lub jakieś tutoriale w języku polskim do programu NX2 ? Dzisiaj pobrałem Triala z internetu a jest to mój pierwszy program do obróbki Nef i chciałbym się go nauczyć . Cena programu jest przyzwoita i mocno się nad nim zastanawiam ...

Pawel92
12-09-2009, 23:42
Nie znam żadnego tutka po polsku.
Po angielsku jest na przykład ten (http://www.luminescentphoto.com/nx2guide.html). Bardzo w porządku :).

Lesiu83
12-09-2009, 23:59
no właśnie po angielsku ... :/

JK
13-09-2009, 00:18
Jeśli kupisz pudełko z programem z legalnej dystrybucji, to dostaniesz podręcznik po polsku. Co prawda czarno-biały, ale po polsku.

Marcin T
13-09-2009, 00:44
Instrukcje w języku polskim można czasami kupić na Allegro.

Lesiu83
13-09-2009, 14:21
Instrukcje już mam wystarczyło wejść na nikon.pl i pobrać instrukcje dostępna jest dla wszystkich zalogowanych użytkowników .. Teraz jeszcze 2 małe pytanka czy jak kupie program z polskiej dystrybucji to będzie on po Polsku ? Czy po zakupie szybszego komputera działanie programu się przyśpieszy ?? Teraz posiadam laptopa : Intel Core duo 2 jeden z tych pierwszych , 1 giga ram , i jakaś tam kiepska karta graficzna ati radeon ...

e..storm
13-09-2009, 14:36
Witam
Ja NX2 mam zainstalowany na laptopie z prockiem centrino2 grafika 512mb nvidia i 3gb ram, program śmiga aż miło, a instrukcję ściągnąlem ze strony nikona, wystarczy się zarejestrować.
Pozdrawiam

Marcin T
13-09-2009, 14:38
Instrukcje już mam wystarczyło wejść na nikon.pl i pobrać instrukcje dostępna jest dla wszystkich zalogowanych użytkowników .. Teraz jeszcze 2 małe pytanka czy jak kupie program z polskiej dystrybucji to będzie on po Polsku ? Czy po zakupie szybszego komputera działanie programu się przyśpieszy ?? Teraz posiadam laptopa : Intel Core duo 2 jeden z tych pierwszych , 1 giga ram , i jakaś tam kiepska karta graficzna ati radeon ...

Nie, program będzie dalej po Angielsku. Ale nie bój, jest bardzo intuicyjny.
Dokup jeszcze 1GB ramu i będzie ok. Demonem szybkości ten program nie jest ale nie wygląda to aż tak źle jak niekiedy opisują go tutaj forumowicze.

Lesiu83
13-09-2009, 14:39
generalnie przerabianie na laptopie jakoś mi średnio leży , pewnie dlatego , że byłemu znajomego który ma 22 calowy monitor i tam to ma sens ... e..storm ale po przesunięciu obojętnie jakiego paska program Ci reaguje od razu czy czekasz chwilę na reakcję programu ?

e..storm
13-09-2009, 14:43
Reaguje bardzo szybko na wszelkie suwaki w panelu i w zainstalowanych wtyczkach.