PDA

Zobacz pełną wersję : Zapas systemu

amirez
12-09-2009, 14:07
Witam i o pomoc proszę ;)
------------------------------------------
Kupiłem netbooka - oczywiście w pudle żadnych Cd, wszystko na hdd. Firma Acer inteligentnie dołączyła program do zrobienia zapasu okienek /winXP/ po przeprowadzonej instalacji systemu.
Tylko... program potrafi zrobić zapas jedynie na płytce CD. Nie zamierzam kupować dodatkowo zewnętrznego czytnika CD na usb, bo mam jeszcze komputer stacjonarny i zewnętrzny dysk.
Będzie tak ktoś uprzejmy i podpowie jakim programem zrobić zapas zainstalowanego systemu na dysku zewnętrznym?
Z góry podziękowania!

Fefka
12-09-2009, 14:31
a czy przypadkiem program nie potrafi nagrać obrazu płyty na dysku, który później można przenieść na zewnętrzny dysk? Innym rozwiązaniem jest zrobienie obrazu systemu np. za pomocą Norton Ghosta.

krzysztof jot
12-09-2009, 15:15
aktualnie najlepszy to Acronis True Image 2009 (czyli 12). Wersja Acronis Home 11 to chyba nawet gdzieś była za free. Szybki intuicyjny po polsku i niezwykle ułatwiający życie - tak bardzo ze ja od lat kupuje oryginał. Jakby co v.8, 9 albo 11 mogę sprzedać. Obecnie mam 12 ale poprzednie sa równie funkcyjne. Przywrócenie systemu i aplikacji instalowanych na nowym pececie trzy dni - robi potem w 7 minut :).

amirez
12-09-2009, 19:11
Dziękuję za pomoc!