Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Zapas systemu

Domyślnie Zapas systemu

Witam i o pomoc proszę
    ------------------------------------------
    Kupiłem netbooka - oczywiście w pudle żadnych Cd, wszystko na hdd. Firma Acer inteligentnie dołączyła program do zrobienia zapasu okienek /winXP/ po przeprowadzonej instalacji systemu.
    Tylko... program potrafi zrobić zapas jedynie na płytce CD. Nie zamierzam kupować dodatkowo zewnętrznego czytnika CD na usb, bo mam jeszcze komputer stacjonarny i zewnętrzny dysk.
    Będzie tak ktoś uprzejmy i podpowie jakim programem zrobić zapas zainstalowanego systemu na dysku zewnętrznym?
    Z góry podziękowania!
    Tutaj jest... podpis

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

a czy przypadkiem program nie potrafi nagrać obrazu płyty na dysku, który później można przenieść na zewnętrzny dysk? Innym rozwiązaniem jest zrobienie obrazu systemu np. za pomocą Norton Ghosta.
    Nikon D750 | Nikkor AF-S 70-200 F4 VR | Nikkor AF-S 35 1:1.8G | Nikkor AF-S 50 1:1.4G | Σ 24-70 2.8 HSM | SB-900

Domyślnie

aktualnie najlepszy to Acronis True Image 2009 (czyli 12). Wersja Acronis Home 11 to chyba nawet gdzieś była za free. Szybki intuicyjny po polsku i niezwykle ułatwiający życie - tak bardzo ze ja od lat kupuje oryginał. Jakby co v.8, 9 albo 11 mogę sprzedać. Obecnie mam 12 ale poprzednie sa równie funkcyjne. Przywrócenie systemu i aplikacji instalowanych na nowym pececie trzy dni - robi potem w 7 minut .

Domyślnie

Dziękuję za pomoc!
    Tutaj jest... podpis

Uprawnienia umieszczania postów