Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zachód Wulkanizatora

GUINNESSts
12-09-2009, 03:16
1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/3u1vddqwqz0aa0y1il8g.jpg)

harb
12-09-2009, 05:05
widziałem jeszcze inny kadr z "kółkiem" i tamten jest lepszy - ponieważ fofka jest ciemna (myślę o lewej stronie) a opona umiejscowiona na tle ciemnych gór, w efekcie zlewa się z nimi i niezbyt ciekawie to wyglada :-D

alfapasje
12-09-2009, 08:40
A mnie się to pojeście podoba. Coś ostatnio koło w krajobrazie modne się staje ;)

Marcin T
12-09-2009, 10:36
Pomysł świetny ale wziąłbym na poważnie radę Janusza i powtórzył plener ;)

Sowulus12
12-09-2009, 10:55
Tak, jakby zrobić na jaśniejszym tle (tę oponę) tylko czy się ją potem da wyciągnąć (faktura) może lekki dobłysk, albo HRD. Mimo to podejście nietuzinkowe, pomysł bardzo się podoba.

Marrab
12-09-2009, 12:03
Pomysł na pewno oryginalny, chociaż nie wiem czy zużyta opona na pierwszym planie i krajobraz to dobre połączenie ;) Zdjęcie mnie absolutnie nie porusza. Jest nieładnie obrobione, wyszło bardzo nienaturalnie.

Pozdrawiam.

noraczej
12-09-2009, 12:04
wyszło bardzo nienaturalnie.zgadzam się, szczególnie dół

gripens
12-09-2009, 12:11
Mi również bardzo podoba się pomysł krajobrazu z kołem. Razi mnie troszkę dół, mz jest za jasny, takie mam odczucie.

Angadil
12-09-2009, 13:16
skały świecą jak w pseudo HDR`ach :(

Greg77
12-09-2009, 13:47
Pomysl fajny ale wyszlo nienaturalnie....

kulten
12-09-2009, 15:02
Nie sposób nie zgodzić się z Januszem :) .

Bartekkw
12-09-2009, 18:55
ciemno troche, ale pomysł niezły :)

GUINNESSts
13-09-2009, 01:53
Tak, jakby zrobić na jaśniejszym tle (tę oponę) tylko czy się ją potem da wyciągnąć (faktura) może lekki dobłysk, albo HRD. Mimo to podejście nietuzinkowe, pomysł bardzo się podoba.

Dziekuje Wam! Odpowiem z Twoim cytatem.
Temat dla mnie jeszcze trudny. No ale sie tu uczymy w koncu;)
Podejde do tego po raz 3-ci.(Tylko Janusz widzial kadr z 1-go podejscia) O lampie to sobie przypominam jak zwykle dopiero po powrocie do domu;)
Sprobuje kilka pstrykow(tu i tak byly trzy nieudolnie polaczone), lecz tym razem opona jak jeszcze jasno i zaczekam do zachodu. Nie wiem czy pomysl dobry. Pokaze i przypomne sie tym postem.
Jeszcze raz dzieki:)

GUINNESSts
13-09-2009, 02:00
Dodam cos dla jasnosci jeszcze. Kto nie widzial niech zajrzy;) Moje to 2/X
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=110581

harb
13-09-2009, 08:15
Dziekuje Wam! Odpowiem z Twoim cytatem.
Temat dla mnie jeszcze trudny. No ale sie tu uczymy w koncu;)
Podejde do tego po raz 3-ci.(Tylko Janusz widzial kadr z 1-go podejscia) O lampie to sobie przypominam jak zwykle dopiero po powrocie do domu;)
Sprobuje kilka pstrykow(tu i tak byly trzy nieudolnie polaczone), lecz tym razem opona jak jeszcze jasno i zaczekam do zachodu. Nie wiem czy pomysl dobry. Pokaze i przypomne sie tym postem.
Jeszcze raz dzieki:)

z osobistych doswiadczeń podpowiem Ci tylko ze jezeli naprawdę nie musisz ( np.zdjecie nie ma charakteru pamiatkowego do tego stopnia że musi się udać ) staraj się nie uzywać lampy do doświetlenia krajobrazu - to sie z reguły nie udaje, lampa jest widoczne, nie ma takiego zasięgu i musi to być naprawdę dobry zestaw aby błysk doświetlajacy był zgrany ze swiatłem zastanym (zreszta niedawno miałeś takie zdjecie i były uwagi - prawda)
obrób jasniejszą wersję wczesniejszego kadru tej fotki i nam ją pokaż, tam było lepiej :-D

michalv
13-09-2009, 09:04
A próbowałeś może tak skomponować ujęcie, żeby drzewko, które teraz jest z prawej strony kadru, znalazło sie w oponie?