1.
Szukaj
1.
widziałem jeszcze inny kadr z "kółkiem" i tamten jest lepszy - ponieważ fofka jest ciemna (myślę o lewej stronie) a opona umiejscowiona na tle ciemnych gór, w efekcie zlewa się z nimi i niezbyt ciekawie to wyglada![]()
A mnie się to pojeście podoba. Coś ostatnio koło w krajobrazie modne się staje![]()
Pomysł świetny ale wziąłbym na poważnie radę Janusza i powtórzył plener![]()
Tak, jakby zrobić na jaśniejszym tle (tę oponę) tylko czy się ją potem da wyciągnąć (faktura) może lekki dobłysk, albo HRD. Mimo to podejście nietuzinkowe, pomysł bardzo się podoba.
D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \
Dziekuje Wam! Odpowiem z Twoim cytatem.
Temat dla mnie jeszcze trudny. No ale sie tu uczymy w koncu
Podejde do tego po raz 3-ci.(Tylko Janusz widzial kadr z 1-go podejscia) O lampie to sobie przypominam jak zwykle dopiero po powrocie do domu
Sprobuje kilka pstrykow(tu i tak byly trzy nieudolnie polaczone), lecz tym razem opona jak jeszcze jasno i zaczekam do zachodu. Nie wiem czy pomysl dobry. Pokaze i przypomne sie tym postem.
Jeszcze raz dzieki![]()
z osobistych doswiadczeń podpowiem Ci tylko ze jezeli naprawdę nie musisz ( np.zdjecie nie ma charakteru pamiatkowego do tego stopnia że musi się udać ) staraj się nie uzywać lampy do doświetlenia krajobrazu - to sie z reguły nie udaje, lampa jest widoczne, nie ma takiego zasięgu i musi to być naprawdę dobry zestaw aby błysk doświetlajacy był zgrany ze swiatłem zastanym (zreszta niedawno miałeś takie zdjecie i były uwagi - prawda)
obrób jasniejszą wersję wczesniejszego kadru tej fotki i nam ją pokaż, tam było lepiej![]()
Pomysł na pewno oryginalny, chociaż nie wiem czy zużyta opona na pierwszym planie i krajobraz to dobre połączenieZdjęcie mnie absolutnie nie porusza. Jest nieładnie obrobione, wyszło bardzo nienaturalnie.
Pozdrawiam.
Surfingujące buty.
zgadzam się, szczególnie dółwyszło bardzo nienaturalnie.
Mi również bardzo podoba się pomysł krajobrazu z kołem. Razi mnie troszkę dół, mz jest za jasny, takie mam odczucie.
Skontaktuj się z nami