Zobacz pełną wersję : D60
Witam, mam wątpliwości co do mojego D60, czy jest możliwość że obraz widziany w wizjerze jest ostry a zapisuje się minimalnie nieostry? Używam tylko obiektyfu manualnego.
Drugie pytanie, jak najlepiej ustawić dioptraż wizjera, mam wrażenie że na dwuch dolnych nastawach widze ostro nawiasy autofocusa.
velaskez
09-09-2009, 10:47
Jest taka możliwość jeśli masz źle ustawioną korekcje w wizjerze. Dioptraż ustawiaj tak, żeby ostro widzieć linie, tudzież pkt AF, w wizjerze i powinno być ok. A jeśli używasz obiektyWu manualnego to może Ci się po prostu trochę rozjeżdża. Wizjer w D60 jest malutki i może nie widzisz jak jest lekko nieostro.
Witam, mam wątpliwości co do mojego D60, czy jest możliwość że obraz widziany w wizjerze jest ostry a zapisuje się minimalnie nieostry? Używam tylko obiektyfu manualnego.
Drugie pytanie, jak najlepiej ustawić dioptraż wizjera, mam wrażenie że na dwuch dolnych nastawach widze ostro nawiasy autofocusa.
To podłącz obiektyw z AF-S i jak jest wszytko ostro (na zdjęciach) to znaczy że właśnie z Twoim wzrokiem jest coś nie tak i faktycznie dipotraż musisz ustawić A jak to zrobić - tak żeby było dobrze ;).
Dziękuję za rady.
Pozdrwiam