Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: D60

Domyślnie D60

Witam, mam wątpliwości co do mojego D60, czy jest możliwość że obraz widziany w wizjerze jest ostry a zapisuje się minimalnie nieostry? Używam tylko obiektyfu manualnego.
    Drugie pytanie, jak najlepiej ustawić dioptraż wizjera, mam wrażenie że na dwuch dolnych nastawach widze ostro nawiasy autofocusa.

Domyślnie

Jest taka możliwość jeśli masz źle ustawioną korekcje w wizjerze. Dioptraż ustawiaj tak, żeby ostro widzieć linie, tudzież pkt AF, w wizjerze i powinno być ok. A jeśli używasz obiektyWu manualnego to może Ci się po prostu trochę rozjeżdża. Wizjer w D60 jest malutki i może nie widzisz jak jest lekko nieostro.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kanarex Zobacz posta
    Witam, mam wątpliwości co do mojego D60, czy jest możliwość że obraz widziany w wizjerze jest ostry a zapisuje się minimalnie nieostry? Używam tylko obiektyfu manualnego.
    Drugie pytanie, jak najlepiej ustawić dioptraż wizjera, mam wrażenie że na dwuch dolnych nastawach widze ostro nawiasy autofocusa.
    To podłącz obiektyw z AF-S i jak jest wszytko ostro (na zdjęciach) to znaczy że właśnie z Twoim wzrokiem jest coś nie tak i faktycznie dipotraż musisz ustawić A jak to zrobić - tak żeby było dobrze .
    Ostatnio edytowane przez smokwaw ; 09-09-2009 o 11:21
    Powyższa wypowiedź to moją opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Domyślnie

Dziękuję za rady.
    Pozdrwiam

Uprawnienia umieszczania postów