Zobacz pełną wersję : Nikon Coolpix L20
Czy ktos miał w ręku ten aparacik ? Jakie foty wychodzą z niego ? Chcę kupić małego kompakta dla żony na spacery z dzidzią. Musi być mały poręczny i robić dobre zdjęcia no chyba że jest coś innego za kwotę do 600 złotych godne polecenia ??
marcin_G
07-09-2009, 22:32
Hmmm......L20 to takie minimalne minimum. Kup raczej coś z serii S. Warto nieco dołożyć bo i korpus solidniejszy i aparat sam w sobie lepszy
Co proponujesz do 600 złotych bo tyle chce wydać na kompakta .
Jendrek.gd
09-10-2009, 21:28
Aparat ma dość często problem z balansem bieli automatycznym, trzeba przełączać na konkretny balans. Zoom cyfrowy to porażka bo nie da się zrobic ostrego nieporuszonego zdjęcia, brak stabilizaji obrazu. A tak jeśli już ponażekaliśmy to jest malutki i łatwy w obsłudze
Ja miałem w ręku L20 zdjęcia robi całkiem niezłe ale to tylko pstrykaczka z różnymi trybami auto.
para_wodna
25-11-2009, 14:26
Może trochę ponad 600zł kosztuje coolpix S220 (http://winmar.pl/p5086,Aparat_cyfrowy_NIKON_COOLPIX_S220_czerwony.h tml), a zdjęcia na pewno jakościowo wychodzą z niego lepsze.
Do tego dostępny jest w kilku kolorach, więc twojej żonie z pewnoscią się spodoba :)