PDA

Zobacz pełną wersję : Sb-800..?

Marek_L
06-09-2009, 23:07
Mam mały problem z SB-800, lampa zaczęła sie zachowywać w dziwny sposób, jakiś czas temu po zapięciu lampy do body (D300), aparat zachowywał się tak jak by dostał dziwnej zawiechy, tzn. spust nie reagował na nic, a wyświetlacz lampy zachowywał się tak jak by aparat w ogóle nie był włączony, czyli wyglądało to tak jak by lampa straciła komunikację z body... ale to nie wszystko, wczoraj sabina zaskoczyła mnie tym, że palnik lampy przestał działać w pionie jak i do tyłu, na wprost nie ma problemu, ale w momencie ustawienia palnika do pionowego zdjęcia lampa raz błyska poprawnie a raz w ogóle, czy ktoś się spotkał z takim dziwnym problemem..?
Czy mam lampę szykować do serwisu..?

Pozdrawiam lekko podłamany Marek_L.

mkl
06-09-2009, 23:12
Heh! To ja czasami mam okazję bawić się 800-tką, która podczas obracania palnikiem z prawo sama odpala... :D Palnik coś luźno chodzi... Aczkolwiek ten feler nie wpływa na jej funkcjonalność.

Marek_L
06-09-2009, 23:20
Heh! To ja czasami mam okazję bawić się 800-tką, która podczas obracania palnikiem z prawo sama odpala... :D Palnik coś luźno chodzi... Aczkolwiek ten feler nie wpływa na jej funkcjonalność.
W moim przypadku tego nie było, ale po odkręceniu głowicy do pionowych zdjęć lampa "umierała" kompletne zero reakcji, tak samo po obróceniu głowicy do tyłu, tak samo, zero reakcji... :shock:
Coś mi po kościach biega, że bez serwisu sie nie obędzie... :-(

jacek.gold
06-09-2009, 23:26
trza rozkręcić i kable oglądnąć

Marek_L
06-09-2009, 23:33
trza rozkręcić i kable oglądnąć
Nie wiesz czasami, czy to tam w środku to jest na jakiejś taśmie, czy jak..?

Valdek_Tychy
07-09-2009, 08:44
Puść mi na PW adres mailowy to wyślę Ci serwisówkę do SB800 wprawdzie po angielsku ale dość łatwo się połapać co i jak.