Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Sb-800..?

Domyślnie Sb-800..?

Mam mały problem z SB-800, lampa zaczęła sie zachowywać w dziwny sposób, jakiś czas temu po zapięciu lampy do body (D300), aparat zachowywał się tak jak by dostał dziwnej zawiechy, tzn. spust nie reagował na nic, a wyświetlacz lampy zachowywał się tak jak by aparat w ogóle nie był włączony, czyli wyglądało to tak jak by lampa straciła komunikację z body... ale to nie wszystko, wczoraj sabina zaskoczyła mnie tym, że palnik lampy przestał działać w pionie jak i do tyłu, na wprost nie ma problemu, ale w momencie ustawienia palnika do pionowego zdjęcia lampa raz błyska poprawnie a raz w ogóle, czy ktoś się spotkał z takim dziwnym problemem..?
    Czy mam lampę szykować do serwisu..?

Pozdrawiam lekko podłamany Marek_L.

Domyślnie

Heh! To ja czasami mam okazję bawić się 800-tką, która podczas obracania palnikiem z prawo sama odpala... Palnik coś luźno chodzi... Aczkolwiek ten feler nie wpływa na jej funkcjonalność.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkl Zobacz posta
    Heh! To ja czasami mam okazję bawić się 800-tką, która podczas obracania palnikiem z prawo sama odpala... Palnik coś luźno chodzi... Aczkolwiek ten feler nie wpływa na jej funkcjonalność.
    W moim przypadku tego nie było, ale po odkręceniu głowicy do pionowych zdjęć lampa "umierała" kompletne zero reakcji, tak samo po obróceniu głowicy do tyłu, tak samo, zero reakcji...
    Coś mi po kościach biega, że bez serwisu sie nie obędzie...

Domyślnie

trza rozkręcić i kable oglądnąć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    trza rozkręcić i kable oglądnąć
    Nie wiesz czasami, czy to tam w środku to jest na jakiejś taśmie, czy jak..?

Domyślnie

Puść mi na PW adres mailowy to wyślę Ci serwisówkę do SB800 wprawdzie po angielsku ale dość łatwo się połapać co i jak.
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Uprawnienia umieszczania postów