PDA

Zobacz pełną wersję : Agfa Sherpa 24m

Iwek_22
02-09-2009, 21:35
Witam, czy ktoś z Was posiada taką drukarkę, lub się z nią zetknął?
Stosuje się ją w poligrafii do wydruków próbnych, a ja chciałbym ją wykorzystać do wydruków średnioformatowych. Nigdzie w sieci nie znalazłem danych na temat jej szybkości druku, a także niczego o jej wytrzymałości, tzn. na ile wydruków jest przewidywana.
Może macie jakieś namiary na ceny takich urządzeń (nowych i używanych), mógłbym porównać czy warto ją w ogóle kupować?
Z racji jej przeznaczenia, o jakość raczej się nie obawiam, ale reszta jest dla mnie jedną wielką niewiadomą :(
Wdzięczny będę za wszelkie informacje...

Iwek_22
03-09-2009, 12:51
Nikt na niej nie drukował? :(

Iwek_22
05-09-2009, 23:57
przepraszam... podbijam tylko, bo w poniedziałek muszę odjąć decyzję... brać?
Nie ukrywam, że napaliłem się, widziałem wydruki - bajka - ale jaka opłacalność???

conik
06-09-2009, 13:38
poszukaj mutoha agfa=mutoh nie pamietam tylko numerow ale to ta sama maszyna a tansza jesli masz taka mozliwosc zdaje sie ze falcon xxxx

jesli chodzi o agfe to uzywalismy dwoch takich do proofow impozycyjnych, maszynka jest niezla ale wez pod uwage koszty eksploatacji: glowica, noze, atramenty (to chyba najmniejszy problem), waste pady....jak sie dba potrafi drukowac fajnie jak sie nie dba jest bardzo kaprysna....jedna z maszyn z ktorymi mialem do czynienia wydrukowala przez kilka lat hektary wydrukow i padla w niej elektronika.

Iwek_22
06-09-2009, 19:34
Dzięki, możesz pokusić się o określenie w jakim czasie drukuje np. format A1 ?

conik
06-09-2009, 21:42
nie bo od ok 2 lat jestem poza ta firma;) ale jakims specjalnym demonem szybkosci to ta drukarka nie byla o ile pamietam

Czornyj
07-09-2009, 12:04
Sherpa 24m to rebrandowany Epson 7600, szerokość roli 24" czyli 61cm. Nowych już raczej nie ma, bo to dość leciwa konstrukcja.