Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Agfa Sherpa 24m

Iwek_22
    Gość

Domyślnie Agfa Sherpa 24m

Witam, czy ktoś z Was posiada taką drukarkę, lub się z nią zetknął?
    Stosuje się ją w poligrafii do wydruków próbnych, a ja chciałbym ją wykorzystać do wydruków średnioformatowych. Nigdzie w sieci nie znalazłem danych na temat jej szybkości druku, a także niczego o jej wytrzymałości, tzn. na ile wydruków jest przewidywana.
    Może macie jakieś namiary na ceny takich urządzeń (nowych i używanych), mógłbym porównać czy warto ją w ogóle kupować?
    Z racji jej przeznaczenia, o jakość raczej się nie obawiam, ale reszta jest dla mnie jedną wielką niewiadomą
    Wdzięczny będę za wszelkie informacje...

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Nikt na niej nie drukował?

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

przepraszam... podbijam tylko, bo w poniedziałek muszę odjąć decyzję... brać?
    Nie ukrywam, że napaliłem się, widziałem wydruki - bajka - ale jaka opłacalność???

conik
    Gość

Domyślnie

poszukaj mutoha agfa=mutoh nie pamietam tylko numerow ale to ta sama maszyna a tansza jesli masz taka mozliwosc zdaje sie ze falcon xxxx

jesli chodzi o agfe to uzywalismy dwoch takich do proofow impozycyjnych, maszynka jest niezla ale wez pod uwage koszty eksploatacji: glowica, noze, atramenty (to chyba najmniejszy problem), waste pady....jak sie dba potrafi drukowac fajnie jak sie nie dba jest bardzo kaprysna....jedna z maszyn z ktorymi mialem do czynienia wydrukowala przez kilka lat hektary wydrukow i padla w niej elektronika.

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Dzięki, możesz pokusić się o określenie w jakim czasie drukuje np. format A1 ?

conik
    Gość

Domyślnie

nie bo od ok 2 lat jestem poza ta firma ale jakims specjalnym demonem szybkosci to ta drukarka nie byla o ile pamietam

Domyślnie

Sherpa 24m to rebrandowany Epson 7600, szerokość roli 24" czyli 61cm. Nowych już raczej nie ma, bo to dość leciwa konstrukcja.

Uprawnienia umieszczania postów