PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] kulczyk...

wld
30-08-2009, 22:35
ten mikrus jest 13-tym gatunkiem zagladającym do mojego oczka. Dotychczas lądował bezpośrednio w wodzie lub brzegu. Dzisiaj z racji tłoku (wróble i mazurki) w wodzie poczekał chwilkę na patyku. I tak go zdjąłem :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img194.imageshack.us/i/kulczyk6.jpg/)

eskimos
30-08-2009, 22:59
Pięknie szanowny kolego : ) jeszcze nie spotkałem tego "pana" chociaż ciągle mam nadzieję ; )

andre84
30-08-2009, 23:03
Waldemar, jak zwykle super. Pozdrawiam.

wld
30-08-2009, 23:13
a dzięki, Andrzeju ;) Muszę z żalem przyznać, że przez to moje oczko stałem się leniwy jak diabli. W lesie nie byłem już wieki :) Siedzę, cholera, w tym namiocie przy oczku mając nadzieję, że coś nowego przyleci. Czaję się na szczygła, bo raz skorzystał z wody ale to raczej przypadek był, bo go później już nie widziałem ;)

U-CUT
31-08-2009, 06:03
Zdeiecie ladne jak zwykle.Chcial bym miec taki stawek jak Twoj gdzie zaglada do niego tyle ptactwa.

Zbysior
31-08-2009, 08:05
Niedawno napisałem, że na każdym monitorze to samo zdjęcie wychodzi inaczej… twoich zdjęć to nie dotyczy masz jakiś złoty środek na obróbkę.
Zdaje się, że trzeba ostrość i nasycenie dawać z rozwagą i nie przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę. Takie to oczywiste a tak jeszcze mi ciężko wyczuć, kiedy już jest dobrze i nie trzeba poprawiać.

wld
31-08-2009, 08:14
Niedawno napisałem, że na każdym monitorze to samo zdjęcie wychodzi inaczej… twoich zdjęć to nie dotyczy masz jakiś złoty środek na obróbkę.
Zdaje się, że trzeba ostrość i nasycenie dawać z rozwagą i nie przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę. Takie to oczywiste a tak jeszcze mi ciężko wyczuć, kiedy już jest dobrze i nie trzeba poprawiać.

nie mam złotego środka, a jedynie staram się odtworzyć obraz tak, jaki był w rzeczywistości ;) Niestety czasami miewam skłonności do zbytnich ociepleń ale walczę z tym :)

Zbysior
31-08-2009, 08:34
nie mam złotego środka, a jedynie staram się odtworzyć obraz tak, jaki był w rzeczywistości ;) Niestety czasami miewam skłonności do zbytnich ociepleń ale walczę z tym :)

Jak zaczynam obrabiać to zapominam o wszystkim i tak się zapatrzę w zdjęcie, że trącę do niego dystans.
Teraz napiszę sobie kartę i przykleję na komputerze „ NA ZDJĘCIU ODTWARZAJ RZECZYWISTOŚĆ „
może pomoże.

wld
31-08-2009, 08:55
...Chcial bym miec taki stawek jak Twoj gdzie zaglada do niego tyle ptactwa.

Prawdę mówiąc liczyłem na więcej ;) Wiem, wiem, nie można być pazernym ale wiem, jakie ptactwo żeruje w okolicy lecz do mnie nie zaglądają :( Są to raniuszki, gąsiorki, skowronki, dzwońce, mysikróliki, szczygły i niemal wszystkie sikorki (oprócz czubatej). Jakoś nie dbają o higienę i nie chcą skorzystać z darmowej kąpieli :) Chociaż nie do końca darmowej bo muszą zapłacić pozowaniem :mrgreen:

Zbysior
31-08-2009, 09:07
Może wolą błotko, musisz obok oczka zrobić bajorko może wtedy i dziki przyjdą:-D.

jurek1906
31-08-2009, 09:26
Ładnie, mięciutko , klasa :).Zazdraszczam tego oczka ;).

mycza
31-08-2009, 11:00
Kolejne fajne i jak zwykle naturalnie oddane kolory.

lortek
31-08-2009, 12:55
Bardzo ładnie zdjęty :)
pozdrawiam

Nikonozaur
31-08-2009, 13:34
Piękna robótka. Oczko znów puściło oczko. :-D

jajacek44
31-08-2009, 16:06
Bardzo staranne, świetna jakość...u mnie tez często bywają...:-D
A tak poza tematem - byłem wczoraj w Radomiu i już po tragicznym wypadku na lotnisku podszedł do mnie jakiś miły człowiek (bez sprzętu foto) i wypytywał co sądzę o D700, o obiektyw, o inne rzeczy związane z fotografowaniem...w końcu spytał, czy jestem z Poznania ? Grzecznie odpowiedziałem, że z Przemyśla. Dzisiaj patrząc na Twój awatar pomyślałem, że gdyby wczoraj ktoś mi zrobił zdjęcie w okularach, które są takie same jak Twoje, to faktycznie można by się dopatrzeć podobieństwa twarzy :-D ...możliwe, że wziął mnie za Ciebie :mrgreen:

tomek61
31-08-2009, 18:02
Bardzo dobre foto,jak zwykle.To Twoje oczko to magiczne miejsce,przyciąga wiele gatunków ptaków.
Oby pokazały się te najbardziej wyczekiwane.
Pozdrawiam

wld
31-08-2009, 20:41
no to jeszcze jedno ujęcie jako... antyreklama poziomu hałasu migawki w D300 - zostałem usłyszany :mrgreen:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img511.imageshack.us/i/kulczyk5.jpg/)

Nikonozaur
31-08-2009, 23:02
Boskie jest to zdjęcie (2.) Waldku. Wspaniały moment.

tomek61
01-09-2009, 08:03
Ale minka-Bomba!

MK_2
01-09-2009, 13:56
Fajny jegomość i jego zdjęcie. Pierwszy raz słysze o takim ptaszku.