Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: kulczyk...

Domyślnie kulczyk...

ten mikrus jest 13-tym gatunkiem zagladającym do mojego oczka. Dotychczas lądował bezpośrednio w wodzie lub brzegu. Dzisiaj z racji tłoku (wróble i mazurki) w wodzie poczekał chwilkę na patyku. I tak go zdjąłem

D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Pięknie szanowny kolego : ) jeszcze nie spotkałem tego "pana" chociaż ciągle mam nadzieję ; )
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Waldemar, jak zwykle super. Pozdrawiam.
    Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon

Domyślnie

a dzięki, Andrzeju Muszę z żalem przyznać, że przez to moje oczko stałem się leniwy jak diabli. W lesie nie byłem już wieki Siedzę, cholera, w tym namiocie przy oczku mając nadzieję, że coś nowego przyleci. Czaję się na szczygła, bo raz skorzystał z wody ale to raczej przypadek był, bo go później już nie widziałem
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    l

Domyślnie

Zdeiecie ladne jak zwykle.Chcial bym miec taki stawek jak Twoj gdzie zaglada do niego tyle ptactwa.

Domyślnie

Niedawno napisałem, że na każdym monitorze to samo zdjęcie wychodzi inaczej… twoich zdjęć to nie dotyczy masz jakiś złoty środek na obróbkę.
    Zdaje się, że trzeba ostrość i nasycenie dawać z rozwagą i nie przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę. Takie to oczywiste a tak jeszcze mi ciężko wyczuć, kiedy już jest dobrze i nie trzeba poprawiać.
    Pozdrawiam Zbyszek
    D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbysior Zobacz posta
    Niedawno napisałem, że na każdym monitorze to samo zdjęcie wychodzi inaczej… twoich zdjęć to nie dotyczy masz jakiś złoty środek na obróbkę.
    Zdaje się, że trzeba ostrość i nasycenie dawać z rozwagą i nie przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę. Takie to oczywiste a tak jeszcze mi ciężko wyczuć, kiedy już jest dobrze i nie trzeba poprawiać.
    nie mam złotego środka, a jedynie staram się odtworzyć obraz tak, jaki był w rzeczywistości Niestety czasami miewam skłonności do zbytnich ociepleń ale walczę z tym
    l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wld Zobacz posta
    nie mam złotego środka, a jedynie staram się odtworzyć obraz tak, jaki był w rzeczywistości Niestety czasami miewam skłonności do zbytnich ociepleń ale walczę z tym
    Jak zaczynam obrabiać to zapominam o wszystkim i tak się zapatrzę w zdjęcie, że trącę do niego dystans.
    Teraz napiszę sobie kartę i przykleję na komputerze „ NA ZDJĘCIU ODTWARZAJ RZECZYWISTOŚĆ „
    może pomoże.
    Pozdrawiam Zbyszek
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez U-CUT Zobacz posta
    ...Chcial bym miec taki stawek jak Twoj gdzie zaglada do niego tyle ptactwa.
    Prawdę mówiąc liczyłem na więcej Wiem, wiem, nie można być pazernym ale wiem, jakie ptactwo żeruje w okolicy lecz do mnie nie zaglądają Są to raniuszki, gąsiorki, skowronki, dzwońce, mysikróliki, szczygły i niemal wszystkie sikorki (oprócz czubatej). Jakoś nie dbają o higienę i nie chcą skorzystać z darmowej kąpieli Chociaż nie do końca darmowej bo muszą zapłacić pozowaniem
    l

Domyślnie

Może wolą błotko, musisz obok oczka zrobić bajorko może wtedy i dziki przyjdą.
    Pozdrawiam Zbyszek
    Sony HDR SR 11

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów