PDA

Zobacz pełną wersję : Cnx 2.2.2

Macro
26-08-2009, 21:42
Tak tylko żeby nie umknęło - jest do pobrania najnowszy update do Capture NX.

Zmiany w tej wersji
— Dodano obsługę systemu operacyjnego Microsoft Windows Vista Home (wersja 32-bitowa) z dodatkiem Service Pack 2.
— Dodano obsługę zdjęć w formacie RAW wykonanych aparatami D300S i D3000.
— Został usunięty błąd, który powodował nieoczekiwane kończenie działania przez program Capture NX 2 w trakcie przetwarzania zbiorczego, mającego na celu zapisywanie w formacie JPEG lub TIFF zdjęć RAW wykonanych w orientacji pionowej po zastosowaniu do nich określonych korekt.

spiritwood
26-08-2009, 21:53
Zawsze mnie zastanawiało, dlaczego CNX nie wyłapuje wszystkich udate'ów automatycznie. Nawet funkcja 'check for new updates' nie wykrywa 2.2.2 z poziomu 2.2.0 ... Nie wspomnę już o zabawie w serwery: europejski vs amerykański ;) Jako posiadacz amerykańskiego CNXa zawsze mam kłopot z aktualizacją, ponieważ CNX automatycznie łączy się z serwerem europejskim, a update po ściągnięciu niestety nie chce się zainstalować :) i muszę to robić ręcznie... Ech... ;)

Pawel Pawlak
26-08-2009, 22:46
mam nadziję, że w którejś z kolejnych wersji, pojawi się możliwość całkowitego wyłącznia zamiany szumu chrominancji na ziarno. Czasami by się przydało :)

Pawel92
26-08-2009, 23:01
Dzięki za wiadomość.
Szkoda, ze nie piszą czy usunęli błąd z zamulającą się pamięcią w wersji 2.2.0 po obróbce kilku zdjęć na PC-cie :(

Tr0n
27-08-2009, 13:43
Dzięki za wiadomość.
Szkoda, ze nie piszą czy usunęli błąd z zamulającą się pamięcią w wersji 2.2.0 po obróbce kilku zdjęć na PC-cie :(
Widocznie to nie jest błąd ;)

Valwit
27-08-2009, 16:30
Zawsze mnie zastanawiało, dlaczego CNX nie wyłapuje wszystkich udate'ów automatycznie. Nawet funkcja 'check for new updates' nie wykrywa 2.2.2 z poziomu 2.2.0 ... Nie wspomnę już o zabawie w serwery: europejski vs amerykański ;) Jako posiadacz amerykańskiego CNXa zawsze mam kłopot z aktualizacją, ponieważ CNX automatycznie łączy się z serwerem europejskim, a update po ściągnięciu niestety nie chce się zainstalować :) i muszę to robić ręcznie... Ech... ;)

czemu zastem nie przeinstalujesz od zera? w sensie usun wersje co masz i wrzuc europejska

— Został usunięty błąd, który powodował nieoczekiwane kończenie działania przez program Capture NX 2 w trakcie przetwarzania zbiorczego, mającego na celu zapisywanie w formacie JPEG lub TIFF zdjęć RAW wykonanych w orientacji pionowej po zastosowaniu do nich określonych korekt.

najfajniejsze jest to ze przedwczoraj po raz pierwszy mi to wyskoczylo :> i juz naprawili :D

Valwit
27-08-2009, 16:31
brak opcji skasowania :(

Valwit
27-08-2009, 17:21
Dzięki za wiadomość.

tak na szybko to wyglada na to ze tak. wczoraj po otwarciu 6 fotek na raz i jednoczesnym dlubaniu w nich, cnx zajmowal ciut ponad giga ramu, po zamknieciu 5 z nich dalej byl 1 giga zajety, teraz zajetosc ramu spada natychmiast, kilkaset mb mniej jest tez zajete w czasie pracy

Giani
27-08-2009, 20:53
najfajniejsze jest to ze przedwczoraj po raz pierwszy mi to wyskoczylo :> i juz naprawili :D

widocznie twoje zdjęcia była tak dobre, że nie musiałeś wykonywać zbędnych kroków jak my wszyscy ;)

Valwit
28-08-2009, 18:34
widocznie twoje zdjęcia była tak dobre, że nie musiałeś wykonywać zbędnych kroków jak my wszyscy ;)

w to akurat nie wierze, ale blad mialem na jednym zdjeciu z setu okolo 80. bylio pionowe, i 2 razy byl miejscowo zaaplikowany d-lightning. to jest jedyne co to zdjecie wyroznialo