Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Cnx 2.2.2

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie Cnx 2.2.2

Tak tylko żeby nie umknęło - jest do pobrania najnowszy update do Capture NX.

Zmiany w tej wersji
    — Dodano obsługę systemu operacyjnego Microsoft Windows Vista Home (wersja 32-bitowa) z dodatkiem Service Pack 2.
    — Dodano obsługę zdjęć w formacie RAW wykonanych aparatami D300S i D3000.
    — Został usunięty błąd, który powodował nieoczekiwane kończenie działania przez program Capture NX 2 w trakcie przetwarzania zbiorczego, mającego na celu zapisywanie w formacie JPEG lub TIFF zdjęć RAW wykonanych w orientacji pionowej po zastosowaniu do nich określonych korekt.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Zawsze mnie zastanawiało, dlaczego CNX nie wyłapuje wszystkich udate'ów automatycznie. Nawet funkcja 'check for new updates' nie wykrywa 2.2.2 z poziomu 2.2.0 ... Nie wspomnę już o zabawie w serwery: europejski vs amerykański Jako posiadacz amerykańskiego CNXa zawsze mam kłopot z aktualizacją, ponieważ CNX automatycznie łączy się z serwerem europejskim, a update po ściągnięciu niestety nie chce się zainstalować i muszę to robić ręcznie... Ech...

Domyślnie

mam nadziję, że w którejś z kolejnych wersji, pojawi się możliwość całkowitego wyłącznia zamiany szumu chrominancji na ziarno. Czasami by się przydało
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Dzięki za wiadomość.
    Szkoda, ze nie piszą czy usunęli błąd z zamulającą się pamięcią w wersji 2.2.0 po obróbce kilku zdjęć na PC-cie
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Dzięki za wiadomość.
    Szkoda, ze nie piszą czy usunęli błąd z zamulającą się pamięcią w wersji 2.2.0 po obróbce kilku zdjęć na PC-cie
    Widocznie to nie jest błąd
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Zawsze mnie zastanawiało, dlaczego CNX nie wyłapuje wszystkich udate'ów automatycznie. Nawet funkcja 'check for new updates' nie wykrywa 2.2.2 z poziomu 2.2.0 ... Nie wspomnę już o zabawie w serwery: europejski vs amerykański Jako posiadacz amerykańskiego CNXa zawsze mam kłopot z aktualizacją, ponieważ CNX automatycznie łączy się z serwerem europejskim, a update po ściągnięciu niestety nie chce się zainstalować i muszę to robić ręcznie... Ech...
    czemu zastem nie przeinstalujesz od zera? w sensie usun wersje co masz i wrzuc europejska

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    — Został usunięty błąd, który powodował nieoczekiwane kończenie działania przez program Capture NX 2 w trakcie przetwarzania zbiorczego, mającego na celu zapisywanie w formacie JPEG lub TIFF zdjęć RAW wykonanych w orientacji pionowej po zastosowaniu do nich określonych korekt.
    najfajniejsze jest to ze przedwczoraj po raz pierwszy mi to wyskoczylo :> i juz naprawili
    Ostatnio edytowane przez Valwit ; 27-08-2009 o 16:32
    podpis nieczytelny

Domyślnie

brak opcji skasowania
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Dzięki za wiadomość.
    tak na szybko to wyglada na to ze tak. wczoraj po otwarciu 6 fotek na raz i jednoczesnym dlubaniu w nich, cnx zajmowal ciut ponad giga ramu, po zamknieciu 5 z nich dalej byl 1 giga zajety, teraz zajetosc ramu spada natychmiast, kilkaset mb mniej jest tez zajete w czasie pracy
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta

najfajniejsze jest to ze przedwczoraj po raz pierwszy mi to wyskoczylo :> i juz naprawili
    widocznie twoje zdjęcia była tak dobre, że nie musiałeś wykonywać zbędnych kroków jak my wszyscy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Giani Zobacz posta
    widocznie twoje zdjęcia była tak dobre, że nie musiałeś wykonywać zbędnych kroków jak my wszyscy
    w to akurat nie wierze, ale blad mialem na jednym zdjeciu z setu okolo 80. bylio pionowe, i 2 razy byl miejscowo zaaplikowany d-lightning. to jest jedyne co to zdjecie wyroznialo
    podpis nieczytelny

Uprawnienia umieszczania postów