Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Irlandia inaczej....
Tak jako proba Kita 18-105VR, po ostatnim wypadzie musze sie do niego przyzwyczaicz...mam nadzieje ze naprawie swoje podstawowe szkielko szybko....
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/08/2crrpqo-1.jpg
źródło (http://i27.tinypic.com/2crrpqo.jpg)
Daje rade ten kit, obrazek niczego sobie, dobrze zrobiony standardzik ;)
Czarny73
15-08-2009, 19:27
No, ja się muszę na razie zadowolić tym kitem ;-). Co do zdjęcia, to mi się podoba ta naturalność... trochę mi przypomina John-a Hedgecoe ;-)
Pozdrawiam.
Sebastianito
15-08-2009, 19:39
Dobre light-owe kolory. Milo się ogląda :)
Wow.....mam sporo z tego wyskoku za miasto....musze widocznie popracowac na tymi zdjeciami.....
Wykozystalem moment kiedy niebo bylo ladniutkie i zero wiatru.....na jeziorku pelne lusterko:)
Dzieki za pochlebne opinie....a co do KITa to po ostrym jak brzytwa Tamronie ciezko mi sie przyzwyczaic do mydelka:(
Dlatego tez kombinuje jak tu ostrzyc zeby cos z tego bylo.....
Jako ciekawostke powiem ze w tej wodzie bylo tysiace rybek ok 2-3cm i na moich oczach szczupak polowal....rewelacyjny widoke....jednak zanim zalozylem polara zeby cos ustrzelic przy tych refleksach.....to juz bylo po akcji, trwalo to z 1m:(
andrzejp
15-08-2009, 20:00
Naturalna kolorystyka, podoba mi się,
świetne odbicia na wodzie.
wojtek6308
15-08-2009, 20:00
Takie trochę nie Twoje ale za to bardzo przyjemnie :) kolorki bardzo naturalne.
Takie trochę nie Twoje ale za to bardzo przyjemnie :) kolorki bardzo naturalne.
Hehe po ostatnim komentarzu Boregarda "...daj coś z lądu...przecież mają historię,w czymś mieszkają ,żyją tam....", postanowilem pokazac cos bardziej przyziemnego:)
Bardzo przyjemny kadr ...mam bardzo ale to bardzo podobne miejsce pod Londonderry w Północnej Irl.
Pozdrawiam
... i fajnie, z tej strony wyspy nie znałem, a nie tylko klify, klify i klify :smile:
ucieszyłem się, że 18-105VR, który też posiadam można zrobić fajne foty :)
GUINNESSts
17-08-2009, 23:22
Bardzo naturalnie. Ladne odbicie. Ten kawaleczek tych niby kamyczkow u dolu, jakby prosil o wiecej, ale rekompensuja to trzciny. a tamte male muchy co mnie pozarly przy Ross a Ciebie na Upper Lake to ''Midgens''. Podobno maja cos przeciwko nim w aptekach.
Bardzo naturalnie. Ladne odbicie. Ten kawaleczek tych niby kamyczkow u dolu, jakby prosil o wiecej, ale rekompensuja to trzciny. a tamte male muchy co mnie pozarly przy Ross a Ciebie na Upper Lake to ''Midgens''. Podobno maja cos przeciwko nim w aptekach.
Te niby kamyczki to glon i wiecej juz nie bylo;)
Dzieki za opinie...
Pozdrawiam
Marcin T
18-08-2009, 09:55
Bardzo lubię takie zwykłe, nie wymęczone obróbką landszafciki.
Jest klimatycznie, w naturalnych kolorach. Ładnie jest :)
przyjemne w odbiorze i dobre kolorystycznie zdjecie, moze troszeczke wiecej dołu by sie przydało, ale to nie warunek :-D
borregaard
19-08-2009, 18:43
Hehe po ostatnim komentarzu Boregarda "...daj coś z lądu...przecież mają historię,w czymś mieszkają ,żyją tam....", postanowilem pokazac cos bardziej przyziemnego:)
I dobrze zrobiłeś bo to b.ładne jest... i wygląda ładnie ,ładniej niż te "przymulone" http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=110494 , klify ostatnie.... :-D
I dobrze zrobiłeś bo to b.ładne jest... i wygląda ładnie ,ładniej niż te "przymulone" klify ostatnie.... :-D
Eeeee nutka zazdrosci???;)
Zartuje!
Jakos lubie wybrzeze oceanu.....panuje tam niesamowity klimat zwlaszcza wieczorem i mam tylko 1h jazdy samochodem.....
Mam tez sporo takich normalnych miejscowek....ale czasu brak....wiec jak wyskakuje gdzies raz w tygodniu to jade juz dalej:)
Mam nadzieje ze niedlugo znowu pojade w gory:) 120km;) Tutaj wszedzie blisko!
A co do tych przymulonych.....to niestety jest koncowka seryjki i takie wyciagane sa:)