PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Droga na wyspę

GUINNESSts
11-08-2009, 14:19
1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/l2vuwcz8yeo9ux67b7p5.jpg)

grudzinsky
11-08-2009, 14:20
wszystko ladnie, pieknie, ale zdjecie zle wyostrzone...warto popracowac nad tym elementem odbrobki zdjec :)

malasana
11-08-2009, 14:22
wszystko ladnie, pieknie, ale zdjecie zle wyostrzone...warto popracowac nad tym elementem odbrobki zdjec :)
Zgadzam sie z kolega. Przostrzyles. A samo zdjecie bardzo ladne.

urbik
11-08-2009, 14:25
"warto popracowac nad tym elementem odbrobki zdjec ":mrgreen:
warto warto.Zdjecie takie Kultenowskie:-)

urbik
11-08-2009, 14:27
"Zdjecie takie Kultenowskie:smile:" w sensie zajefajne

GUINNESSts
11-08-2009, 14:29

Czytalem co pisales o wyostrzaniu ostatnio. Jednak tutaj jeszcze zrobilem po swojemu i jak sam teraz widze przegiolem jak zwykle:)

kulten
11-08-2009, 14:35
Mi obróbka nie podchodzi, zbyt mocno wyciągałeś z cieni i ten dół wygląda mocno plastikowo :) . Myślę, że to nie problem wyostrzania leży w tym zdjęciu a wcześniejszej obróbki :). Kadr to największa zaleta tego zdjęcia.

Sebastianito
11-08-2009, 14:49
A mi sie najbardziej podobaja kolory, choc zwolennikiem takich nie jestem :)

GUINNESSts
11-08-2009, 14:52
Mi obróbka nie podchodzi, zbyt mocno wyciągałeś z cieni i ten dół wygląda mocno plastikowo :) . Myślę, że to nie problem wyostrzania leży w tym zdjęciu a wcześniejszej obróbki :). Kadr to największa zaleta tego zdjęcia.

Z pewnoscia masz racje. To niemal nocny pstryk a chcialem aby nie bylo zbyt ciemno i efekty widac. Co do ostrosci to u mnie jest lepiej. Chocby tafla wody jest gladka. Wina serwera? Niewiem.

kulten
11-08-2009, 15:01
A jaki dałeś czas?

borregaard
11-08-2009, 16:00
Szkoda tego zdjęcia....

GUINNESSts
11-08-2009, 17:55
A jaki dałeś czas?

30s. Byla znikoma krotka fala i chcialem to maksymalnie wygladzic. Jednak to zdjecie zlozone jest z 3 pstrykow i naswietlanie ustawilem na niebo aby nie przeswietlic. Przez co podloga jest niedoswietlona. Boregard ma racje, ze troche szkoda tego ujecia. Nic tylko podejsc jeszcze raz.

harb
11-08-2009, 18:05
Czytalem co pisales o wyostrzaniu ostatnio. Jednak tutaj jeszcze zrobilem po swojemu i jak sam teraz widze przegiolem jak zwykle:)

ale jest zdecydowanie lepiej , bo uporałeś się bdb z kadrem i kolorami a ostrzenia się nauczysz :-D

GUINNESSts
11-08-2009, 19:01
ale jest zdecydowanie lepiej , bo uporałeś się bdb z kadrem i kolorami a ostrzenia się nauczysz :-D

No coz. Mam tutaj nauczycieli. Wiem, ze jeszcze bardzo daleko do tego aby pokazac to, co widze oczami wyobrazni. Ale najwazniejsze, iz sam widze u siebie jakies mierne postepy mimo, ze rowniez zauwazam ogrom bledow.
Co do wyostrzania to jak juz pisalem u mnie w kompie wyglada to oki! Po wrzuceniu na forum poprzez iv.pl wychodzi o jakies 20% bardziej wyostrzone jak w tym przypadku. Nie sadze aby korzystanie z tego powodu z np jak wiekszosc z Was imageshack przynioslo jakies lepsze efekty. To ja gdzies popelniam blad.
No a tak sobie jeszcze gdybajac napisze, ze jak zwykle biore wszysto na bagaz mojego spokoju i czekajac rowniez spokojnie do drugiej polowy wrzesnia zapowiadam wielkie zmiany:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Greg77
11-08-2009, 20:28
Mnie sie podoba!