PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zachodzik.....mam i ja:)

Greg77
06-08-2009, 22:03
Wyciagalem z cieni ale efekt byl marny......
Swiatelko pieknie sie ulozylo, wiec moze wam sie spodoba:)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/08/2z50x2t-1.jpg
źródło (http://i26.tinypic.com/2z50x2t.jpg)

Za oknem mam wlasnie zachod slonca i deszcz.....chmury deszczowe sa podswietlone na pomaranczowo i swiat jest teraz w tych kolorach:D Natura jest piekna!

barbi
06-08-2009, 22:18
Praca bardzo przyjemna w odbiorze, podoba się :)

wojtek6308
07-08-2009, 07:58
Było by jeszcze ładniej gdyby nie tak ciemno na dole :)

harb
07-08-2009, 07:59
góra fajna jednak brak własciwego dołu daje się we znaki :-D

grudzinsky
07-08-2009, 12:17
Było by jeszcze ładniej gdyby nie tak ciemno na dole :)

góra fajna jednak brak własciwego dołu daje się we znaki :-D

tu sie nie zgodze ;) czasami konturowe zdjecia nadaja klimatu. tu dzieki temu, ze dol jest ciemny mamy planowosc zdjecia. przez te pagorki w dalszym planie...bardzo fajne smugi swiatla rozpraszaja sie nie niebie...

zaza67
07-08-2009, 12:56
mz dol powinien zostac rozjasniony i wtedy by wszystko gralo

harb
07-08-2009, 14:09
mz dol powinien zostac rozjasniony i wtedy by wszystko gralo

przedewszystkim mz. dołu powinno być troszeczkę więcej, lub właśnie powinien mieć więcej detalu mz. z prostej przyczyny - ładne swiatełko jest własciwie tylko w PG i jest go troszeczkę zbyt mało aby mogło zepchnąć znaczenie samego dołu na dalszy plan, natomiast samo zdjęcie jest w miarę porawne i nie krytykuję go totalnie, po prostu zabrakło czegoś więcej aby fotka stała się dobrą :-D
oczywiscie jest to mz. niejeden początkujacy chciałby miec takie zdjęcie

Greg77
07-08-2009, 14:56
Chlopaki.....tak jak pisalem rozjasnialem dol....ale efekt byl fatalny....wiec postanowilem tak to pokazac.....i jak Grudzinski pisal tutaj to nawet pasuje.....

Poza tym nie wiem jak u was ale u mnie jak sie przypatrzec to widac co nie co w cieniu......strasznie zalezalo mi na tym Qniu......ech.....
A co do podzialu kadru......no nie dalo sie rozjasnic zeby nie rozwalic foty, wiec postanowilem ze nie bede raczyl was 1/3 czarnej foty;)

Tak czy inaczej dzieki wam po raz pierwszy od 3 lat po formacie nawet nie zainstalowalem Photomatixa;)

perek83
07-08-2009, 14:59
jakbys to cyknal w HDR i dol jasniejszy zrobnil, to efekt bylby jeszcze lepszy:D ale ogolnie trafiony zachodzik:D

Locter
07-08-2009, 14:59
Jak dla mnie za ciemny dół, ale światełko przednie.

Greg77
07-08-2009, 15:05
jakbys to cyknal w HDR i dol jasniejszy zrobnil, to efekt bylby jeszcze lepszy:D ale ogolnie trafiony zachodzik:D

Staram sie unikac HDRow.....za duzo juz tego naklepalem;) A swoja droga to miejscowka wypatrzona w czasie jazdy i szybki wyskok z auta......postanowilem bez statywu klepnac........gdybym mial czas sie rozlozyc to napewno bym zrobil cos pod HDR;)

Golg
07-08-2009, 17:56
Czasami byłoby lepiej założyć jeden watek ze swoimi pracami. Wystarczyłoby tylko raz pogratulować efektów :)

borregaard
08-08-2009, 05:55
Staram sie unikac HDRow.....za duzo juz tego naklepalem;) A swoja droga to miejscowka wypatrzona w czasie jazdy i szybki wyskok z auta......postanowilem bez statywu klepnac........gdybym mial czas sie rozlozyc to napewno bym zrobil cos pod HDR;)

Nie żałuj,nie było po co wysiadać.....;)