Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zachodzik.....mam i ja:)
Wyciagalem z cieni ale efekt byl marny......
Swiatelko pieknie sie ulozylo, wiec moze wam sie spodoba:)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/08/2z50x2t-1.jpg
źródło (http://i26.tinypic.com/2z50x2t.jpg)
Za oknem mam wlasnie zachod slonca i deszcz.....chmury deszczowe sa podswietlone na pomaranczowo i swiat jest teraz w tych kolorach:D Natura jest piekna!
Praca bardzo przyjemna w odbiorze, podoba się :)
wojtek6308
07-08-2009, 07:58
Było by jeszcze ładniej gdyby nie tak ciemno na dole :)
góra fajna jednak brak własciwego dołu daje się we znaki :-D
grudzinsky
07-08-2009, 12:17
Było by jeszcze ładniej gdyby nie tak ciemno na dole :)
góra fajna jednak brak własciwego dołu daje się we znaki :-D
tu sie nie zgodze ;) czasami konturowe zdjecia nadaja klimatu. tu dzieki temu, ze dol jest ciemny mamy planowosc zdjecia. przez te pagorki w dalszym planie...bardzo fajne smugi swiatla rozpraszaja sie nie niebie...
mz dol powinien zostac rozjasniony i wtedy by wszystko gralo
mz dol powinien zostac rozjasniony i wtedy by wszystko gralo
przedewszystkim mz. dołu powinno być troszeczkę więcej, lub właśnie powinien mieć więcej detalu mz. z prostej przyczyny - ładne swiatełko jest własciwie tylko w PG i jest go troszeczkę zbyt mało aby mogło zepchnąć znaczenie samego dołu na dalszy plan, natomiast samo zdjęcie jest w miarę porawne i nie krytykuję go totalnie, po prostu zabrakło czegoś więcej aby fotka stała się dobrą :-D
oczywiscie jest to mz. niejeden początkujacy chciałby miec takie zdjęcie
Chlopaki.....tak jak pisalem rozjasnialem dol....ale efekt byl fatalny....wiec postanowilem tak to pokazac.....i jak Grudzinski pisal tutaj to nawet pasuje.....
Poza tym nie wiem jak u was ale u mnie jak sie przypatrzec to widac co nie co w cieniu......strasznie zalezalo mi na tym Qniu......ech.....
A co do podzialu kadru......no nie dalo sie rozjasnic zeby nie rozwalic foty, wiec postanowilem ze nie bede raczyl was 1/3 czarnej foty;)
Tak czy inaczej dzieki wam po raz pierwszy od 3 lat po formacie nawet nie zainstalowalem Photomatixa;)
jakbys to cyknal w HDR i dol jasniejszy zrobnil, to efekt bylby jeszcze lepszy:D ale ogolnie trafiony zachodzik:D
Jak dla mnie za ciemny dół, ale światełko przednie.
jakbys to cyknal w HDR i dol jasniejszy zrobnil, to efekt bylby jeszcze lepszy:D ale ogolnie trafiony zachodzik:D
Staram sie unikac HDRow.....za duzo juz tego naklepalem;) A swoja droga to miejscowka wypatrzona w czasie jazdy i szybki wyskok z auta......postanowilem bez statywu klepnac........gdybym mial czas sie rozlozyc to napewno bym zrobil cos pod HDR;)
Czasami byłoby lepiej założyć jeden watek ze swoimi pracami. Wystarczyłoby tylko raz pogratulować efektów :)
borregaard
08-08-2009, 05:55
Staram sie unikac HDRow.....za duzo juz tego naklepalem;) A swoja droga to miejscowka wypatrzona w czasie jazdy i szybki wyskok z auta......postanowilem bez statywu klepnac........gdybym mial czas sie rozlozyc to napewno bym zrobil cos pod HDR;)
Nie żałuj,nie było po co wysiadać.....;)