Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Infra Red... Irka znaczy sie
Sebastianito
28-07-2009, 03:00
Zawsze chcialem robic IR ale jakos nie moglem sie zebrac, kiedys naciolem sie nawet na serie zdjec "portrety drzew", zainspirowalo mnie... Na dodatek Clive Haynes wytlumaczyl mi ze robiac IR nie mozna zrobic nic zlego gdyz oko nie jest w stanie dostrzec bledow, gdyz nie widzi IR. (no jakos tak powiedzial, juz nie pamietam)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/1912646.jpg)Dzieki i dobranoc... a wlasciwie to powinienem jechac gdzies na poranne mgly. hmmmm...
borregaard
28-07-2009, 06:28
Dla mnie jest OK,a nawet bardziej...Świetnie drzewo wyszło w tych paprociach.Podoba się.
a dla mnie jest zbyt ciasno - samo drzewo jest ok.:-D
DominikS
28-07-2009, 07:30
ciekawie wyszło .. choć z drugiej strony zastanawiam się czy nie lepiej byłoby nieco szerzej :)
Sowulus12
28-07-2009, 07:48
Mnie się podoba i następne prosimy szerzej - macie racje.
cheyenne
28-07-2009, 08:18
jak dla mnie za ciasno z lewej
Świetna miejscówka.
Jeśli bym mógł tylko prosić o ponowne udanie się w to miejsce celem zrobienia kwadratu ? :D Mam wrażenie, że przydałoby się nieco więcej góry i boków, nieco mniej dołu.
Kadr jaki pokazałeś wydaje mi się być zbyt ciasny i nieproporcjonalny. I odrobinę za mało kontrastowy.
Podoba się ale jest zdecydowanie za ciasno
Świetna miejscówka.
Jeśli bym mógł tylko prosić o ponowne udanie się w to miejsce celem zrobienia kwadratu ? :D Mam wrażenie, że przydałoby się nieco więcej góry i boków, nieco mniej dołu.
Kadr jaki pokazałeś wydaje mi się być zbyt ciasny i nieproporcjonalny. I odrobinę za mało kontrastowy.
Za Nemethem :D .
Piotr_ek
28-07-2009, 12:42
Kwadrat, szerzej - poczekaj na jakieś chmury, ND + IR. Będzie masakra :)
pozdr!, P.
Sebastianito
28-07-2009, 17:13
Zdjecie bylo w ramach cwiczenia. Kiedys, jak juz pisalem wczesniej, zachlysnolem sie IR ale pozniej dluuugo nic nie robilem. Dzieki za podpowiedzi a co do tego miejsca to napewno wroce :)
Al Koholik
28-07-2009, 17:52
Zaglądam tu któryś raz i przyznaję, że umkło mi parę szczegółów w tej fotce. Teraz z pełną świadomością mogę napisać, że fotka robi na mnie dobre wrażenie. Pomysł z kwadratem może być ciekawy.