Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Novika
Z sentymentem pokzauje siebie i zdjecie które mi się podoba.... Czekam na komentarze i oceny.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img12.imageshack.us/img12/358/dsc4678.jpg)
i znów Novika na forum :D
karol1302
28-07-2009, 08:04
jak dla mnie zdjęcie bardzo fajne, przyjemne światełko, bez wątpienia sentymentalne i jak to mówią z "pierwiastkiem uczuciowym" ;-). Ale jest jedno ale - jeżeli się nie mylę, a z całą pewnością może tak być, to jesteś w stroju kąpielowym i trzymasz coś jakby ręcznik i jeżeli tak faktycznie jest to kompletnie tego nie rozumiem. Pozdrawiam i liczę na wyprowadzenie z błędu ;-)
Nie n sobie mam małą czarną a w ręku trzymam prześcieradło :)
karol1302
28-07-2009, 08:44
hehe - takie własnie miałem zdanie o mojej znajomości damskiej garderoby ;-) w takim razie całośc jak pisałem wyżej bardzo ok. Pozdrawiam i soorki za wprowadzenie zamętu
Nic nie szkodzi :) Ja zawsze chętnie rozwiewam wątpliwości związane z moimi pracami
To może wstawie jeszcze takie foto z tej sesji.
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img12.imageshack.us/img12/3493/79658189kopia.jpg)
Witek "Wisz"
29-07-2009, 12:19
Na obu zdjeciach masz piękne światło, również obróbka mi się podoba.
Ale na pierwszym coś nie leży z kadrem, trochę za dużo PD, a z lewej za duży tłok. Natomiast na dwójce nie podoba mi się poza. Tak trochę wulgarna... Ale to tylko moje odczucia:)
Pozdrawiam
Witek
Może masz racje że trochę wulgarna ta druga fotka ale podoba mi się ... sama nie wiem czemu do konca :)
Witek "Wisz"
29-07-2009, 12:23
Nie no, zdjęcie rzeczywiście ma coś w sobie... może chodzi o to, że zbyt dobrze widoczne odbicie w lustrze... Gdyby było tam mniej światła, byłoby bardziej tajemniczo:)
To bardzo ciekawy pomysł, zaraz to tak zmienie i zobaczymy :)
A mnie w habicie nie do twarzy i stwierdzam, że to drugie foto to pierwsze foto Twoje noviko, które mi się spodobało. I nic nie przyciemniaj. Pozdrawiam.
drugie bardzo fajne, ale jednak bez lustra ;-)
No właśnie próbowałam coś z tym zrobić ale foto traci swój wyraz tak jest lepiej ...
Kwiatek111
29-07-2009, 19:25
super, podoba mi sie szczegolnie 2
EATWORLD
29-07-2009, 21:53
Ja się przychylam do opinii Witka. Zdjęcia z klimatem i jak dla mnie to dosc odwazne auto :-) Łatwo focic modelkę/modela w takich pozach ,zupełnie inaczej jak trzeba stanąc po 2 stronie lustra.
Dwójka fajna tyle że bez lustra, teraz wygląda trochę jak, za przeproszeniem zdjęcie z toalety przekręcone o 90 stopni. Podejrzewam że to nie tylko moje skojarzenie tyle że ktoś pierwszy musiał( albo i nie) to napisać. Zastanawiam się czy komentarz przekroczył granice dobrego smaku? Ale jeśli zdjęcie jej nie przekroczyło, to słowo pisane tym bardziej. Wypowiadam się tu o zdjęciu i wrażeniach które ono wywołuje a nie o osobie fotografującej i fotografowanej. Estetyka to poczucie mniej lub bardziej względne. Dla kogoś może to być jak najbardziej subtelna fotografia dla mnie nie, choć najróżniejsze rzeczy już w życiu widziałem. Jednocześnie nie jest to żaden szokujący zabieg, co miało by jakiś sens artystyczny, tylko trochę taki bez sensu. Być może kształt i umiejscowienie lustra wywołuje takie a nie inne odczucia. Światło fajne, kadr do pewnego momentu też.
Czy ja wiem czy 2 jest wulgarna? Rączka zasłania co nieco ;) (a może powinna być taka emotka :( - :mrgreen: - mam nadzieje, że Novika sie na mnie nie obrazi ;)) a że jest odbicie w lustrze - fajny efekt :) Do tego jeszcze ten kolorek.
Moim zdaniem to zarówno na 1, jak i na 2 to lustro jest niepotrzebne i psuje klimat. Lepsza by była po prostu szafa. Pozycja na 2 w pierwszym momencie skojarzyła mi się z porodem ;) Lustro miałoby sens gdyby faktycznie chcieć coś tam pokazać, ale wtedy byłoby niesmacznie. Ogólnie pozycja na 2 mi się nie podoba. Przy okazji jest trochę nienaturalna, ze skrzyżowanymi nogami byłoby lepiej.
A można prosić fotkę nr.2 bez rąsi? :mrgreen:
Takie foto nie powstało :P
Takie foto nie powstało :P
A szkoda. Ja bym zrezygnował rąsi TAM, a spróbował skrzyżować nogi, czy coś w ten deseń ,bo nie ukrywam ,że jak pierwszy raz zobaczyłem te zdjęcie to mój wzrok poleciał właśnie w TAM odbijając się po drodze od lustra :D Poza taka bym rzekł "na ginekologa" :D
Madlenne
12-10-2009, 16:37
Zgadzam się z Witkiem co do kadru na 1. Brakuje chociaż kawałeczka lewej strony, żeby był oddech. Na 2 nie podoba mi się poza, to raz, a dwa, że po obróbce tworzy się jakby taka fioletowawa poświata przy twojej osobie.
Oba są fajne, choć 2 bardziej mi się podoba i nie widzę w niej nic wulgarnego. Jest za to bardzo fajny kadr, ciekawe światło i dobra obróbka.
Może podrzuć coś jeszcze z tej sesji...
Oba są fajne, choć 2 bardziej mi się podoba i nie widzę w niej nic wulgarnego. Jest za to bardzo fajny kadr, ciekawe światło i dobra obróbka.
Może podrzuć coś jeszcze z tej sesji...
Więcej zdjęć z tej serii nie ma
oba fajne, drugie bardziej, nie jest wulgarne, mieści sie w granicach :)
oba fajne, drugie bardziej, nie jest wulgarne, mieści sie w granicach :)
dziękuje za opinie
Więcej zdjęć z tej serii nie ma
Szkoda bo są naprawdę dobre.
Jednym zdjęcia się będą podobały, innym nie. Jeszcze innym, będzie przeszkadzał jakiś drobiazg. Ale najważniejsze, żeby podobały się Tobie, chyba, że to komercja, to wtedy niech podobają się ludziom do których są kieowane.
Fajna jesteś dziewczyna i tyle! Lubię takie autoportrety.
;)
Usłyszeć to z Twoich ust to wielki komplement, jest mi bardzo miło :) Dziękuje
Usłyszeć to z Twoich ust to wielki komplement, jest mi bardzo miło :) Dziękuje
Oczywiście można zadać jeszcze pytanie która moja strona prawi komplement - czy jasna strona, czy też ta mroczna? :)
Oczywiście można zadać jeszcze pytanie która moja strona prawi komplement - czy jasna strona, czy też ta mroczna? :)
Hmm, nie ma to dla mnie znaczenia - bo i ty nie wiesz która moja strona tworzy te obrazy :)
gadzeciarz
13-10-2009, 17:51
Jedna i druga bardzo przyjemne w odbiorze.
1-na tej fotografii nostalgia,modelka pokazana w bardzo przyjemny sposób,praca miła,ciepła w odbiorze.
2-czy wulgarna,nie wydaje mi się. Jest za to zupełnie inna niż pierwsza ;-)
jako facet mogę powiedzieć że taka pozycja oraz uchwycone odbicie w lustrze pobudza wyobraźnie i o to chodzi,nagość tak na facetów nie działa!
bije z tej fotki silny erotyzm na który to efekt składa się i pozycja modelki,wspomniane odbicie z dłonią zakrywającą kobiecość ale przede wszystkim świetny klimat i to cudowne światło które podkreśla delikatność przekazu.
Dwie jakże różne prace lecz obydwie jak dla mnie przepięknie pokazane.
IMO, fotki dość ciekawe, lecz druga zdecydowanie zbyt wulgarna. Taka poza budzi raczej niesmak, który przeszkadza w pozytywnym odbiorze tego zdjęcia.
barracuda
14-10-2009, 06:51
IMO, fotki dość ciekawe, lecz druga zdecydowanie zbyt wulgarna. Taka poza budzi raczej niesmak, który przeszkadza w pozytywnym odbiorze tego zdjęcia.
Wulgarna? Daj spokój...
Wulgarna? Chyba pierwszy raz internet otworzyłeś!