PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Agata - eithel

admin
07-07-2009, 12:17
Dwie odslony tego samego kadru:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://digital.pl/eithel/agata1.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://digital.pl/eithel/agata2.jpg)

mod: Agata Felisiak
styl: Anna Rosiak
m-up: Marina Wybór

stock
07-07-2009, 12:20
w zasadzie to podoba mi się wersja 1. Obróbka 2 jest moim zdaniem nietrafiona - skóra wyszła na nim fatalnie.

Dex
07-07-2009, 12:21
Kolorystycznie - bardziej mi podchodzi 1 :) Urocza dziewczyna.

py1szczak2
07-07-2009, 12:23
1ka lepsza jeśli chodzi o kolory - tylko za centralnie no i bałagan straszny w kadrze.:mrgreen::twisted::mrgreen:

No to mam przechlapane.

RRBM
07-07-2009, 12:31
Bałagan mi się podoba.
1 - Dobre, choć widział bym to w kwadracie, z uciętą górą nad naklejkami na bramie.
2 - Choć lubię cross, ten jest za mocny.

admin
07-07-2009, 12:31
Cross agresywny, fakt. Tylko co tu gadac przy nim o kolorze skory? :) Fakt, mocny...

Bałagan porządany, powinno go byc jeszcze wiecej :)

stock
07-07-2009, 12:40
no gadac - tym bardziej, ze na ramionach mocno (że tak delikatnie powiem) nierównomierny ;)

admin
07-07-2009, 12:43
Nie ukrywam ze nie przepadam za cross-em i tak troche sie zmuszam do ogolnej tendencji w tym temacie. Obiecuje, bede cwiczyl dalej :)

I wiecej krytyki, WIECEJ PROSZE!

Kwiatek111
07-07-2009, 13:36
1 zdecydowanie bardziej mi sie podoba

Phoenix
07-07-2009, 15:29
Nie ukrywam ze nie przepadam za cross-em i tak troche sie zmuszam do ogolnej tendencji w tym temacie. Obiecuje, bede cwiczyl dalej :)

I wiecej krytyki, WIECEJ PROSZE!

cieszę się , że Ciebie tu widzę Piotrze :)...co do fot, mnie jakoś cross nie przeszkadza, wręcz nawet bardziej mi podchodzi, skóra jest inna , ale ten kolor nie męczy, nie robi krzywdy modelce :) (ale dobrze wiesz, że sam wręcz nadużywam crossa i moja opinia nie jest obiektywna - niemniej cross bardziej pasuje do tego klimatu, a wręcz go jeszcze współtworzy)
samo foto jest oki, fotograficznie bez zarzutu, ale też muszę szczerze przyznać, brakuje w nim jakiegoś punktu, dzięki któremu zatrzymałoby foto uwagę na dłużej :)

sevenoo
08-07-2009, 14:07
jedyna mi sie podoba:)
widac przeostrzenie na wlosach, natomiast bajzelek w kadrze na plus

Bartek Witek
08-07-2009, 22:10
Fajnie, ze odzyskales "Parcie na szkło" ;)
Fajny pomysł, modelka, kadr.
Obróbka do mnie nie przemawia.

Roana
08-07-2009, 22:36
na jedynce balagan fajny, kolorystyka tla rowniez mi sie podoba, modelka ladna
co do obrobki, to dziewcze troche mi przypomina plastikowa lalke.
ale ja jeszcze malo zdjec w swoim zyciu zrobilam, wiec tyle tylko napisze. pozdrowienia dla autora :)

Psychotrop
08-07-2009, 22:51
Piotr
za wszystkimi
1 bardzo fajna ...
ale 2 to już przesadziłeś ...
niby cross, ale to tak jak z przyprawami podczas kuchcenia - nie można przesadzić - zawsze można później dodać :)
jeśli tobie samemu się to podoba to ok, ale jeśli nie ... stonuj trochu :)

bluberry79
11-07-2009, 22:39
Fajne krzesło ;)

Roman K.
12-07-2009, 00:57
Podoba mi się na zdjęciu nr 1 oddanie naturalnej kolorystyki i struktury drzewa palety po prawej stronie kadru. Widać, że drzewo jest nasączone wodą.
Kapitalnie rysuje ten sprzęt. Gratuluję.

rsuchorab
13-07-2009, 20:06
jedynka :)

Bartello
13-07-2009, 20:41
Zdecydowanie jedynka. Z Crossem za bardzo plastikowo/sztucznie wyszło...
wg. mnie Cross powinien się odznaczać... ale w stopniu nie przeszkadzającym w odbiorze zdjęcia, a tutaj tak nie jest.

mOSAd
14-07-2009, 09:06
Ładne światło. Mam dziwne wrażenie miejscowego ostrzenia chociażby włosów czy niektórych krawędzi rąk. Pewnie kompresja JPG jakaś duża, lub wyostrzanie dziwnie zrobione. Ogólnie zdjęcie do mnie nie gada, ot poprawna dopieszczona technicznie fota, ale modelki mało, a przestrzeń mnie nic nie mówi na tyle, by to uzasadnić. Nudno. Ona znudzona, kadr nudny, fotograf znudzony, widz znudzony. Gdyby jeszcze tego ostatniego zainteresować... Ale za godzinę o zdjęciu zapomni niestety. Strój i stylizacja nie nawiązują do miejsca, brak opowieści i jedyne co tak naprawdę gra, to kolory. Ale to za mało trochę. Podam przykład, żeby nie było... Wyobraźmy sobie w tym samym miejscu i kadrze starego rybaka siedzącego już nie na plasikowym krzesełku, palącego faję lub przeglądającego i reperującego sieci. Albo robotnika w kasku, który przystanął tu w cieniu wypalić jednego. A tak pokazana modelka... Zerknąłem jeszcze na firmę Mosaicon, by zobaczyć czy coś mnie ominęło... Nie bardzo, renowacja zabytków itp - nie jest jakaś kontrowersyjna w tym wypadku.
Co bym zrobił na planie? Hmmm, do głowy mi przyszło jakieś szaleństwo kompozycyjne by tę nudę odgonić. Na przykład wyróżniające się drzwi czy kawał skrzyni przenieść tuż przed obiektyw i umieścić jakoś figlarnie w kadrze. Brak jednego elementu, który by nadawał zdjęciu sens. Ja osobiście nie wiem na czym skupić uwagę, czy na modelce, czy na drzwiach za nią, czy na chaosie przed nią, czy na połączeniu kolorów, czy może na czymś co uzasadni użycie tak centralnej kompozycji. Nie wiem i tyle :(