PDA

Zobacz pełną wersję : Wersje Ps'a.

ogonowa
26-06-2009, 13:21
Witam.

Mam Photoshopa 7 (czy tam wersja 7). Tak mnie zastanawia, czy on jest wystarczający, żeby fajnie obrobić fotki. Wielu z Was pewnie korzysta z (wydaje mi się) lepszych wersji PS'a, czyli CS3/4.

Czy ta wersja jest jakaś bardzo przestarzała i dobrze byłoby zaopatrzyć się w coś nowego, czy jest jednak wystarczająca i wszystkie potrzebne efekty itp. są zawarte?

madmips
26-06-2009, 13:24
korzystam głównie z elementów PS'a które były dostępne już w PS4, reszta to wodotryski, które w CS4 osiągnęły stan irytujący mnie. Z nowych najlepiej pracuje mi się na CS3. Do samych zdjęć, jednak wystarczy ci dowolna wersja...

northrop
27-06-2009, 03:00
z lenistwa przeskoczylem z Photoshopa na Lightroom 2 i nie zaluje. ale z PS czasami jeszcze kozystam, ale do domowych i szybkich obrobek jednak LR2 jest dla mnie nie zastapiony. ale, to tylko taka moja opinia jakich wiele.

velaskez
27-06-2009, 06:05
Witam.

Mam Photoshopa 7 (czy tam wersja 7). Tak mnie zastanawia, czy on jest wystarczający, żeby fajnie obrobić fotki. Wielu z Was pewnie korzysta z (wydaje mi się) lepszych wersji PS'a, czyli CS3/4.

Czy ta wersja jest jakaś bardzo przestarzała i dobrze byłoby zaopatrzyć się w coś nowego, czy jest jednak wystarczająca i wszystkie potrzebne efekty itp. są zawarte?

A jaki masz aparat? I czy zamierzasz wołać rawy. Ja korzystam z CS2. CS3 kusi, ale akurat nie mam lepszego komputera pod ręką, a CS4 jest za wolny. :twisted:

northrop
27-06-2009, 09:14
a CS4 jest za wolny. :twisted:

pan raczy zartwoac ;)

velaskez
27-06-2009, 09:50
pan raczy zartwoac ;)

nie żartuje, tnie się i tyle
niezależnie od sprzętu, i nie tylko u mnie, ale i kolegów też
i jaki pan...

madmips
27-06-2009, 09:57
CS4 nie tnie się, ma może większe wymagania i tyle, przynajmniej u mnie się nie tnie... a może piraty się tną? ;)

velaskez
27-06-2009, 11:12
Nie wiem co insynuujesz. Ciął się jak go zainstalowałem, więc wywaliłem w cholerę.
Wpiszcie w google "CS4 slow" i zobaczycie, że problem istnieje.

d_an
27-06-2009, 22:38
Ja korzystam z CS2. CS3 kusi, ale akurat nie mam lepszego komputera pod ręką, a CS4 jest za wolny. :twisted:
Ja mam wrażenie, że CS jest nieco lepiej zoptymalizowany od CS2 i chodzi szybciej. Co do cięcia CS4 - mam upgrade od jakiegoś czasu (kupiłem CS3 uprawniające do bezpłatnego upgr), ale zainstalowałem dopiero niedawno bo kupowałem nowy komputer. Póki co żadnego cięcia na stwierdziłem.

d_an
28-06-2009, 10:19
Powyżej miało być, że CS3 jest nieco lepiej zoptymalizowany od CS2 i chodzi szybciej.

northrop
28-06-2009, 21:15
Nie wiem co insynuujesz. Ciął się jak go zainstalowałem, więc wywaliłem w cholerę.
Wpiszcie w google "CS4 slow" i zobaczycie, że problem istnieje.

rownie dobrze moge wpisac w google "CS2 slow", "CS3 slow" i efekt bedzie podobny.

szczerze powiedziawszy, to od kiedy przesiadlem sie na Win7 64bit, to CS4 dziala nieporownywalnie szybciej do kazdej poprzedniej wersji PS'a.

ogonowa
05-08-2009, 17:20
A jaki masz aparat? I czy zamierzasz wołać rawy. :

Na razie cyfrówka, bo jeszcze nie kupuję lustra, ale coś kręcę pomiędzy canonem a nikonem :). Raczej zamierzam, acz to do dogadania :P.

stig
05-08-2009, 17:24
Na razie cyfrówka, bo jeszcze nie kupuję lustraCzyli lustrzanke chcesz kupic analogowa?

ogonowa
05-08-2009, 18:40
Nie, nie, chodziło mi, że nie teraz. Bo będzie normalna lustrzanka, cyfrowa, tylko za jakieś 2-4 miesiące, a miała być wcześniej :P.

stig
05-08-2009, 18:48
Nie, nie, chodziło mi, że nie teraz. Bo będzie normalna lustrzanka, cyfrowa, tylko za jakieś 2-4 miesiące, a miała być wcześniej :P.Ale ja sie odwolalem do konkretnego cytatu. Napisales, ze na razie masz cyfrowke, bo jeszcze nie kupujesz lustra. Dlatego zapytalem, czy chcesz kupic analoga. Bo skoro rozrozniasz dwa sprzety -- cyfrowka i lustrzanka -- to sugeruje, ze lustrzanka to raczej analogowa.

ogonowa
05-08-2009, 18:56
Wiem o co ci chodzi.

Ja po prostu potocznie mówię na kompakta, tak jak wszyscy, cyfrówka i o taką kompaktówkę mi chodziło :). Taką mam, a za jakiś czas będzie lustro.

stig
05-08-2009, 21:03
Ja po prostu potocznie mówię na kompakta, tak jak wszyscy, cyfrówka"Cyfrak", to potocznie, kazdy aparat cyfrowy. A cyfrowy moze byc zarowno "kompakt" jak i "lustro". Mowiac wiec "cyfrowka" nie precyzuje sie czy chodzi o kompakt, czy o DSLRa. :)

GeparD
10-08-2009, 05:23
stig poprostu za slowka lapiesz ;)

ku6i
11-08-2009, 23:23
stig poprostu za slowka lapiesz ;)

Po prostu :mrgreen: