PDA

Zobacz pełną wersję : coolpix 101 albo L1

McGregor
23-09-2006, 18:18
Witam wszystkich. Dokładnie nie pamiętam ale wydaje mi się że tak nazywa się mój aparacik. Mam z nim ogromny problem. Aparat ten zakupiłem w grudniu 2005 ale już w styczniu się rozwalił obiektyw serwis nikona wymienił mi obiektyw i wszystko było oki do czerwca kiedy to zaczął się wyświetlać komunikat lens error i nic nie można było zrobić aparat oddałem do serwisu, został on naprawiony dosyć szbko ale po niespełna miesiącu sytuacja sie powtórzyła lens error wtedy już aparat odniosłem do splepu w którym go kupiłem chciałem żeby mi go wymienili ale sklep oidesłał do serwisu nikona, została wymieniona elektronika w sumie wszystko było dobrze więc go odebrałem bo był mi potrzebny lecz już następnego dnia byłem w sklepie ponownie w aparacie nie można było umieścic karty pamieci a do tego zdjęcia które zrobiłem były czarne z jednej strony tzn. tak jaby coś zasłaniało lampe w tej chwili jestem bez aparatu i bez kasy czuje sie oszukany zrówno przez sklep jak i przez firme nikon. a tak wogóle to ktoś miał ma taki aparat?

kml_84
28-10-2006, 20:52
witam
mam taki aparacik ale dopiero od dwoch miesiecy i narazie nie narzekam choc mam problem z filmikami bo jak nagrwam to wszystko jest ok, ale jak odtwarzam to cos ciagle trzeszczy tak jakby jakis mechanizm pracowal wczesniej przy nagrywaniu. chcialem sie dowiedziec czy tez masz cos takiego? ja swoj kupilem w usa i nie mam nawet polskiego menu i instrukcji, wiec jesli moglbys mi zeskanowac swoja badz skserowac i np. wystawic na allegro, to ja zaplace ci za to i za przesylke. bylbym bardzo wdzieczny bo nigdzie na necie nie moge znalezc instrukcji po polsku:(( aparacik jest w sumie prosty w obsludze nawet po ang, ale zawsze cos wiecej moge sie nauczyc jesli jest napisane w ojczystym jezyku:))
pozdrawiam i czekam na odpowiedz
moj adres: [email protected]

kml_84
28-10-2006, 21:34
i jeszcze jedna sprawa
otoz mam akumulatorki eyepower 2950mAh, po naladowaniu ich do pelna, a ladowarke mam bdb bo za 150zeta (15minutowa z coolerem duracell) po zdrobieniu kilkunastu zdjec 20-30 z lampa, moge robic nastepne jednak lampa po kazdym zdjeciu strasznie dlugo sie laduje (jakies 3-4sek) co jest o wiele dluzej niz na poczatku. a zeby mi sie pokazal komunikat ze akumulatorki sa slabe to musze jeszcze z 40-50 zdjec pstryknac, dlatego pytam czy to moze jednak wina tych raczej badziewnych bo tanich akumulatorkow, czy moze ty masz tak samo i nawet jak zmienie baterie na jakas porzadna marke to nic nie pomoze??
pozdrawiam