PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nadchodzi zmierzch

barbi
19-06-2009, 23:35
Nie mogłam się oprzeć zarejestrowaniu tego kadru mimo nieprzychylnych warunków (zmierzch) i przy moim bardzo ograniczonym "sprzęcie".

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img200.imageshack.us/img200/1691/img0009iiv.tif)

Powiedzcie, czy Wam się to podoba?

LaughterAfter
19-06-2009, 23:39
mi się podoba

Nemeth
19-06-2009, 23:45
A mnie się nie podoba.
Błąd ekspozycji. Nie sprzętu to wina.

Mich77
19-06-2009, 23:49
Za Mackiem. Zobacz co sie stalo z drzewami.

zaza67
19-06-2009, 23:55
Nemeth A mnie się nie podoba.
Błąd ekspozycji. Nie sprzętu to wina.

podpisuje sie

kulten
20-06-2009, 00:01
Focąc średnim sprzętem też można się poratować pewnymi metodami. Np focąc 2 foty o różniej ekspozycji poprawnie dla dołu i dla góry, by potem połączyć je w PSie. Warunek by focić ze statywu bo należy uniknąć jakiegokolwiek poruszenia. Spróbuj tego następnym razem.

barbi
20-06-2009, 00:28
Chłopcy nie zrozumieliście o co mi chodzi w tym zdjęciu. Nie miałam żadnego problemu z dołem. W oryginale wszystko u dołu jest bardzo wyraźne. Moim zamierzeniem było "wyczernić" dół (oczywiście w programie), aby nie rozpraszać odbiorcę i zwrócić jego uwagę na niebo (to co mi się spodobało). A jak wspomniałam o sprzęcie, to chodziło mi tylko o jakości wykonania zdjęcia. Koledzy na forum mają nieporównywajnie lepszy sprzęt. :)

barbi
25-06-2009, 20:15
Ale ze mnie paskuda, zapomniałam dodać w poprzednim poscie: Dziękuję Wam za okazane zainteresowanie i poświęcony czas na skomentowanie mojego zdjęcia. :oops:

Marian K
25-06-2009, 21:05
W rzeczywistości to dopiero musiało być pięknie.
Tak więc rozumiem Twój brak oparcia.:)
Pozdr.M

kulten
25-06-2009, 21:34
Ja nawet widzę, że masz nowy avatar choć średnio rozumiem dlaczego wybrałaś sobie taki nick a nie inny :D .

andrzejp
25-06-2009, 21:49
Podoba się.

Góra jest na prawdę piękna i to ma przykuwać nasze oczka.
Gdyby na dole było jasno byłoby nieciekawie.
Dół jest tylko dodatkiem, który tworzy całość.
Widziałem wiele zdjęć w takim identycznym klimacie,
które zdobiły wystawy i piękne katalogi.

barbi
26-06-2009, 00:21
Ja nawet widzę, że masz nowy avatar choć średnio rozumiem dlaczego wybrałaś sobie taki nick a nie inny :D .

Jestem BARBI od lat. Pochodzi to przezwisko po części od mojego imienia Barbara i zdrobnienia z sympatii przyjaciół i ich przewrotności (znają moją osobowość- jestem wprawdzie bardzo wesołą osóbką ale też i "konkretną" i przy tym bardzo lubię kolor różowy i niebieski- pewnie przeważył kolor różowy- dlatego tak mnie zowią :)). Jestem już do tego przyzwyczajona, nawet bardzo polubiłam tą ksywę. Wyobraź sobie tylko moją satysfakcję z kontaktu z osobą, która wcześniej mnie nie znała (tylko z nazwy), jedynie mogła być rozczarowana moim wyglądem. Ale to mi nigdy nie przeszkadzało. Chyba wyczerpująco wyjaśniłam Ci moją nazwę nicka. :-D . Zaznaczam, że nigdy go nie zmienię!

:-D:-D:-D
Bardzo dziękuję pierwszemu koledze, który się wpisał, Marian K i andrzejp za ciepłe słowa, a szczególnie andrzejp-za przepiękny komentarz :-D

kulten
26-06-2009, 00:32
No cóż, to tylko dowód, że nie możemy oceniać innych po nickach i avatarach, nota bene znów zmieniłaś obrazek :d . Swoją drogą bronisz wytrwale honoru płci pięknej w tym dziale :) .

barbi
26-06-2009, 00:44
No cóż, to tylko dowód, że nie możemy oceniać innych po nickach i avatarach, nota bene znów zmieniłaś obrazek :d . Swoją drogą bronisz wytrwale honoru płci pięknej w tym dziale :) .

Zmieniłam znowu obrazek, ale z "ja" na "ja" (mam nadzieję, że się podoba). Zawsze w avatarze będę umieszczać swoje zdjęcie, chyba, że się zestarzeję i wrzucę wtedy prawdziwą BARBIE. :-D

"Swoją drogą bronisz wytrwale honoru płci pięknej w tym dziale " - dzięki, ale chyba nie zasłużyłam. Albo dziewczynki nie chcą się ujawniać, albo jest ich po prostu mało na forum.

kulten
26-06-2009, 00:58
Obrazek trochę ma dziwnawe przeplatające się tło ale to tylko avatar więc nie ma to chyba większego znaczenia :) .

Mało kobiet pstryka na poważnie krajobrazy i stąd przyczyna.

Zmykam spać, 3maj się :D .

swiatlo
26-06-2009, 01:26
Niestety muszę się przyłączyć do grona tych którym się to nie podoba. Nie przekonuje mnie ta kompozycja.
Poza tym technicznie nie za bardzo - przeostrzenie na krawędziach jest wyraźne.

Grzegorz WO
27-06-2009, 14:45
Jak dla mnie - Wyśmienity, bardzo "klasyczny" kadr - wszystko pokazane tak jak należy - wracam do tego obrazka już od kilku dni - bardzo mi się podoba. Gratuluję :-D

Endryou
27-06-2009, 15:00
Do zmierzchu chyba jeszcze daleko, bo słońce dosyć wysoko :) Ja jestem na nie. Niebo owszem ciekawe, ale nic poza tym. Nie mój klimat.

Pzdr

barbi
27-06-2009, 21:43
Do zmierzchu chyba jeszcze daleko, bo słońce dosyć wysoko :)

O 18:14 w czerwcu w Polsce chyba już można powiedzieć, że zmierzch tuż -tuż. :)

Również pozdrawiam