Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nadchodzi zmierzch
Nie mogłam się oprzeć zarejestrowaniu tego kadru mimo nieprzychylnych warunków (zmierzch) i przy moim bardzo ograniczonym "sprzęcie".
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img200.imageshack.us/img200/1691/img0009iiv.tif)
Powiedzcie, czy Wam się to podoba?
LaughterAfter
19-06-2009, 23:39
mi się podoba
A mnie się nie podoba.
Błąd ekspozycji. Nie sprzętu to wina.
Za Mackiem. Zobacz co sie stalo z drzewami.
Nemeth A mnie się nie podoba.
Błąd ekspozycji. Nie sprzętu to wina.
podpisuje sie
Focąc średnim sprzętem też można się poratować pewnymi metodami. Np focąc 2 foty o różniej ekspozycji poprawnie dla dołu i dla góry, by potem połączyć je w PSie. Warunek by focić ze statywu bo należy uniknąć jakiegokolwiek poruszenia. Spróbuj tego następnym razem.
Chłopcy nie zrozumieliście o co mi chodzi w tym zdjęciu. Nie miałam żadnego problemu z dołem. W oryginale wszystko u dołu jest bardzo wyraźne. Moim zamierzeniem było "wyczernić" dół (oczywiście w programie), aby nie rozpraszać odbiorcę i zwrócić jego uwagę na niebo (to co mi się spodobało). A jak wspomniałam o sprzęcie, to chodziło mi tylko o jakości wykonania zdjęcia. Koledzy na forum mają nieporównywajnie lepszy sprzęt. :)
Ale ze mnie paskuda, zapomniałam dodać w poprzednim poscie: Dziękuję Wam za okazane zainteresowanie i poświęcony czas na skomentowanie mojego zdjęcia. :oops:
Marian K
25-06-2009, 21:05
W rzeczywistości to dopiero musiało być pięknie.
Tak więc rozumiem Twój brak oparcia.:)
Pozdr.M
Ja nawet widzę, że masz nowy avatar choć średnio rozumiem dlaczego wybrałaś sobie taki nick a nie inny :D .
andrzejp
25-06-2009, 21:49
Podoba się.
Góra jest na prawdę piękna i to ma przykuwać nasze oczka.
Gdyby na dole było jasno byłoby nieciekawie.
Dół jest tylko dodatkiem, który tworzy całość.
Widziałem wiele zdjęć w takim identycznym klimacie,
które zdobiły wystawy i piękne katalogi.
Ja nawet widzę, że masz nowy avatar choć średnio rozumiem dlaczego wybrałaś sobie taki nick a nie inny :D .
Jestem BARBI od lat. Pochodzi to przezwisko po części od mojego imienia Barbara i zdrobnienia z sympatii przyjaciół i ich przewrotności (znają moją osobowość- jestem wprawdzie bardzo wesołą osóbką ale też i "konkretną" i przy tym bardzo lubię kolor różowy i niebieski- pewnie przeważył kolor różowy- dlatego tak mnie zowią :)). Jestem już do tego przyzwyczajona, nawet bardzo polubiłam tą ksywę. Wyobraź sobie tylko moją satysfakcję z kontaktu z osobą, która wcześniej mnie nie znała (tylko z nazwy), jedynie mogła być rozczarowana moim wyglądem. Ale to mi nigdy nie przeszkadzało. Chyba wyczerpująco wyjaśniłam Ci moją nazwę nicka. :-D . Zaznaczam, że nigdy go nie zmienię!
:-D:-D:-D
Bardzo dziękuję pierwszemu koledze, który się wpisał, Marian K i andrzejp za ciepłe słowa, a szczególnie andrzejp-za przepiękny komentarz :-D
No cóż, to tylko dowód, że nie możemy oceniać innych po nickach i avatarach, nota bene znów zmieniłaś obrazek :d . Swoją drogą bronisz wytrwale honoru płci pięknej w tym dziale :) .
No cóż, to tylko dowód, że nie możemy oceniać innych po nickach i avatarach, nota bene znów zmieniłaś obrazek :d . Swoją drogą bronisz wytrwale honoru płci pięknej w tym dziale :) .
Zmieniłam znowu obrazek, ale z "ja" na "ja" (mam nadzieję, że się podoba). Zawsze w avatarze będę umieszczać swoje zdjęcie, chyba, że się zestarzeję i wrzucę wtedy prawdziwą BARBIE. :-D
"Swoją drogą bronisz wytrwale honoru płci pięknej w tym dziale " - dzięki, ale chyba nie zasłużyłam. Albo dziewczynki nie chcą się ujawniać, albo jest ich po prostu mało na forum.
Obrazek trochę ma dziwnawe przeplatające się tło ale to tylko avatar więc nie ma to chyba większego znaczenia :) .
Mało kobiet pstryka na poważnie krajobrazy i stąd przyczyna.
Zmykam spać, 3maj się :D .
Niestety muszę się przyłączyć do grona tych którym się to nie podoba. Nie przekonuje mnie ta kompozycja.
Poza tym technicznie nie za bardzo - przeostrzenie na krawędziach jest wyraźne.
Grzegorz WO
27-06-2009, 14:45
Jak dla mnie - Wyśmienity, bardzo "klasyczny" kadr - wszystko pokazane tak jak należy - wracam do tego obrazka już od kilku dni - bardzo mi się podoba. Gratuluję :-D
Do zmierzchu chyba jeszcze daleko, bo słońce dosyć wysoko :) Ja jestem na nie. Niebo owszem ciekawe, ale nic poza tym. Nie mój klimat.
Pzdr
Do zmierzchu chyba jeszcze daleko, bo słońce dosyć wysoko :)
O 18:14 w czerwcu w Polsce chyba już można powiedzieć, że zmierzch tuż -tuż. :)
Również pozdrawiam