Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dog Mountain
Zrobione w podszczytowych partiach Dog Mountain, stan Washington. Ciekawe jest to że jest to zrobione pod ostrą górkę, czego na zdjęciu nie widać...
Z kolorowych tym razem. B/W by raczej zrujnowało to zdjęcie...
http://www.cezarmart.com/gallery/DogMtn_3_900.jpg
Faaajne, podoba mi się. Wygląda jak wklejka :mrgreen: Dobrze, że nie boisz się eksperymentować :)
ładna gama kolorów - a fotka rzeczywiscie wyglada jak trójwymiarowa :-D
Faaajne, podoba mi się. Wygląda jak wklejka :mrgreen: Dobrze, że nie boisz się eksperymentować :)
Co to znaczy "wklejka"?
andrzejp
19-06-2009, 09:38
Piękna gama kolorów,
podoba się a i kadr ciekawy
Co to znaczy "wklejka"?
Miałem na myśli sklejenie razem dwóch zdjęć, czyli wklejenie jednego do drugiego. W tym wypadku dół + niebo ;-)
Bardzo fajnie to wyszło :]
wojtek6308
19-06-2009, 11:03
Kolory śliczne :)
Mosquito
19-06-2009, 12:35
Miejsce świetne, technika pierwsza klasa, mimo to to zdjęcie do mnie nie trafia. Wydaje mi się że jest to sprawa jedynie gustu. Moim zdaniem widać doskonale, że zdjęcie zrobione jest pod górę, efekt który temu towarzyszy zupełnie mi nie odpowiada (elementy z pierwszego planu są strasznie ściśnięte, po czym nagle wraz z końcem wzniesienia całe to bogactwo kwiatów urywa się i nie bardzo jest na co spojrzeć). Przyznam, że nie bardzo czuje się kompetentny żeby Cię krytykować, mimo to piszę to w dobrej wierze.
Miejsce świetne, technika pierwsza klasa, mimo to to zdjęcie do mnie nie trafia. Wydaje mi się że jest to sprawa jedynie gustu. Moim zdaniem widać doskonale, że zdjęcie zrobione jest pod górę, efekt który temu towarzyszy zupełnie mi nie odpowiada (elementy z pierwszego planu są strasznie ściśnięte, po czym nagle wraz z końcem wzniesienia całe to bogactwo kwiatów urywa się i nie bardzo jest na co spojrzeć). Przyznam, że nie bardzo czuje się kompetentny żeby Cię krytykować, mimo to piszę to w dobrej wierze.
Popiszę się pod tym... jakoś do mnie też to nie trafia.
Jak zobaczyłem, że wstawiłeś nowe zdjęcia to po otwarciu oczekiwałem jednak czegoś innego - jakiejś epickiej panoramy z ośnieżonymi szczytami i dramatycznymi chmurami itd... może stąd ten zawód ;)
zdjecie mz ma niefortunny motyw główny - czyli to pionowe-niewiadomo-co.
Natomiast samo tło jest swietnym materiałem stockowym, jako punkt wyjscia do fotomontażowo-kolazowych kompozycji, do których zachecam :-)
zdjecie mz ma niefortunny motyw główny - czyli to pionowe-niewiadomo-co.
Natomiast samo tło jest swietnym materiałem stockowym, jako punkt wyjscia do fotomontażowo-kolazowych kompozycji, do których zachecam :-)
Zdjęcie zostało zrobione miesiąc temu. Wtedy to też stwierdziłem że nie będę go pokazywać bo nie jest to zdecydowanie najlepsze z moich zdjęć. Ale wczoraj stwierdziłem że trzeba jakoś przerwać to długie milczenie, więc go publikuję. :)
Jego słabość według mnie to zbyt mała ilość wyraźnych kwiatów z samego przodu. Powinienem się inaczej ustawić oraz użyć bardzo szerokiego kąta w granicach 12mm z jednym kwiatem wręcz na obiektywie. Niestety moja Tokina 12-24 nie nadaje się do mojego D700, a na Nikona 12-24 to jeszcze mnie nie stać. Tak więc zrobiłem to stałką 28mm i to było za wąsko.
Drugim mankamentem jest to że powinienem się też inaczej ustawić według nieba - żeby ta smuga po lewej zajęła większość kadru.
Ale bardziej tutaj chodzi o aktywność - już mi się znudziło tylko i wyłącznie krytykowanie zdjęć innych. Niech i mnie pokrytykują... :)
Niestety moja Tokina 12-24 nie nadaje się do mojego D700, a na Nikona 12-24 to jeszcze mnie nie stać. Tak więc zrobiłem to stałką 28mm i to było za wąsko.
Możesz spokojnie tą Tokiną robić zdjęcia od 18mm w górę - nie ma winietowania (choć ostrość w rogach jest umiarkowana)
Zdjęcie bardzo przyjemne, świetne kolory :)
Możesz spokojnie tą Tokiną robić zdjęcia od 18mm w górę - nie ma winietowania (choć ostrość w rogach jest umiarkowana)
To wiem. Tak właściwie to dopiero gdzieś koło 20mm zaczyna być użyteczna. Tak więc nie chce nawet mi się ją gdziekolwiek zabierać...
Chm, wolałbym lekko nieostre rogi ale jednak szeroki kąt :) Ale oczywiście to Twój wybór :)
Kurcze - że u nas nie ma takich pól z kwiatami. Ma to potencjał i dużo się naoglądałem tych kwiatów na NP. Dla mnie egzotyka amerykańska :)
A ha - no i gratuluję FF!
Ale bardziej tutaj chodzi o aktywność - już mi się znudziło tylko i wyłącznie krytykowanie zdjęć innych. Niech i mnie pokrytykują... :)
No to jest Ci zaliczone :-D
A teraz jak masz D700 czekam na Twoje krajobrazy, bo faktem jest, ze zaniedbałeś ten dział strasznie.
Sam juz napisałeś co mozna było zrobić inaczej. Dla mnie troszkę za plastikowo wyszło i aż nienaturalnie ostro odcina się drzewko od tła.
To nie jest brzydkie zdjecie - absolutnie, ale do Twojego poziomu trochę brakuje - z czego zresztą zdajesz sobie sprawę.
D700 - i Ty też :-D
Świetne zdjęcie. Mnie się podoba, bo jest nieszablonowe. Na tym polega cały jego urok. Czy pod nazwą "Psia Góra" kryje się jakaś historia związana z jej nazwą?
Kolorystyka tej fotki mnie urzeka, drzewo trochę rozprasza i nie bardzo pasuje mi tu do subtelnej urody kwiatów.
Jak ja bym chciała być na takiej łące:cry: - cudo.