Kuba
16-06-2009, 16:28
Niestety jestem zmuszony zrobić format c: :(
komputer już zupełnie odmawia współpracy:/
Niechciałbym jednak stracić zdjęć które mam zaimportowane w Lightroomie 1.3, jest tam wszystko z ostatniego roku... wprawdzie wszystkie przerobione zdjęcia mam wyeksportowane i zapisane, nagrane na płyty itp., ale w Lightroomie mam to wszystko ładnie pokatalogowane...
Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
znalazłem coś w "Moje dokumenty\Moje obrazy\Lightroom\Lightroom Catalog Previews.lrdata", i oczywiście folder "backup" w folderze z Lr, ale nie wiem czy to wszystko...
aha, i jeszcze zastanawiam się nad Lightroomem 2, czy zaimportowane w ten sposób pliki będą kompatybilne?
z góry dziękuję (i wracam do nagrywania kopii zapasowych...:()
edit: z backupu wystarczy najnowszy, tak?
(może i głupie pytanie, ale naprawdę zależy mi na tych danych)
komputer już zupełnie odmawia współpracy:/
Niechciałbym jednak stracić zdjęć które mam zaimportowane w Lightroomie 1.3, jest tam wszystko z ostatniego roku... wprawdzie wszystkie przerobione zdjęcia mam wyeksportowane i zapisane, nagrane na płyty itp., ale w Lightroomie mam to wszystko ładnie pokatalogowane...
Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
znalazłem coś w "Moje dokumenty\Moje obrazy\Lightroom\Lightroom Catalog Previews.lrdata", i oczywiście folder "backup" w folderze z Lr, ale nie wiem czy to wszystko...
aha, i jeszcze zastanawiam się nad Lightroomem 2, czy zaimportowane w ten sposób pliki będą kompatybilne?
z góry dziękuję (i wracam do nagrywania kopii zapasowych...:()
edit: z backupu wystarczy najnowszy, tak?
(może i głupie pytanie, ale naprawdę zależy mi na tych danych)