PDA

Zobacz pełną wersję : [ Foto-żart ] Wyprzedzaj, wyprzedzaj.

ekonet
12-06-2009, 17:40
Coś z moich wojaży po kraju: :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img10.imageshack.us/img10/5856/dsc01833cwr.jpg)

jackrabbit
12-06-2009, 17:44
dobre, szczegolnie biorac pod uwage co wyprzedza :D

jacek.gold
12-06-2009, 17:48
woził wilk razy kilka powiozą i wilka ;)

Nikuś
12-06-2009, 17:55
Inna sprawa, że dość dużo podróżując, zauważam, jak się zmieniają oznakowania dróg - niedługo beda tylko podwójne ciągłe :( Wiem, bo wypadki.. ale są miejsca gdzie nie ma innego uzasadnienia na takie "opasowanie" , jak tylko "był tu wypadek śmiertelny"

Powracając do fotki, to wyprzedajacy był w Naprawie, to się spieszył, a jazda z takim karawanem może troche denerwować ;)

.

ekonet
12-06-2009, 18:25
Inna sprawa, że dość dużo podróżując, zauważam, jak się zmieniają oznakowania dróg - niedługo beda tylko podwójne ciągłe :( Wiem, bo wypadki.. ale są miejsca gdzie nie ma innego uzasadnienia na takie "opasowanie" , jak tylko "był tu wypadek śmiertelny"

Powracając do fotki, to wyprzedajacy był w Naprawie, to się spieszył, a jazda z takim karawanem może troche denerwować ;)
Ja za tym karawanem jechałem chyba ponad trzydzieści kilometrów. :)
Adamie - a gdyby ta linia ciągła była pojedyncza, to wolno byłoby wyprzedzać?
A koleś pewnie uciekał przed grypą... ;)

Nikuś
12-06-2009, 18:38
Adamie - a gdyby ta linia ciągła była pojedyncza, to wolno byłoby wyprzedzać?

Zakaładam, że wszyscy uczestnicy znają przepisy ruchu drogowego ;) Chodziło mi o sytucaję gdzie jeszcze wczoraj była przerwyana, a teraz ciągła, co nie zmienia faktu, że nie należy łamać przepisów

A koleś pewnie uciekał przed grypą... ;)

Pomyślałem sobie, że był w trakcie kłótni z żoną i doszło do rękoczynów (co spowodowało zmianę pasa ruchu) ale za to, że wlączył właściwy kierunkowskaz nalezy mu się uznanie ;)

.

raddeli
12-06-2009, 20:01
Witamy w Polsce - tak chce się powiedzieć. Najlepsze jest to - kogo (co) wyprzedza :-)

bckp
13-06-2009, 09:12
Rejestrację mogłeś zamazać.

ekonet
13-06-2009, 10:16
O, nie, nie - w dodatku mam zamiar wysłać to zdjęcie "na pały" w NT, ale do tej pory nie znalazłem emaila.

statler
13-06-2009, 10:17

Czemu?! Przecież przez takich idiotów giną niewinni ludzie!
Ekonet, daj znać jak się rozwinie sprawa na policji.

bckp
13-06-2009, 11:58
Na policji rozwinie się bardzo szybko jak tylko dostaną fotkę.

ekonet
13-06-2009, 12:32
Na policji rozwinie się bardzo szybko jak tylko dostaną fotkę.
A ja bardzo wątpię - rok temu złożyłem osobiście w komendzie policji drogowej wraz z pismem zdjęcia (na papierze) samochodu, który o mało co mnie nie przejechał, gdy przechodziłem na zielonym świetle. I co? I nic. Do tej pory nic.

Blasius.G
13-06-2009, 21:28
Po lewej nawet napis _Naprawa_ -gdyby sie autko w wyniku nieszczesliwego spotkania uszkodzilo;) Choc nie wiem czemu przekreslony;) Moze Za znakiem juz nie naprawiaja?:D
Ogolnie kierowca z tego nissana(?) ma full service w razie czego;)

MirM
13-06-2009, 21:58
Na widok takich "użyszkodników" na drodze kisi człowieka posiadanie bazooki.

jurekb
13-06-2009, 22:27
Ja to widzę tak:
"grypa szaleje w Naprawie" i dlatego ściągnęli "żywiecki dom pogrzebowy" :mrgreen:

pgi
15-06-2009, 15:11
Mniej więcej 500 m dalej jest niesławny zakręt śmierci - nieprawidłowy profil drogi. Szkoda, że tam nie wyprzedzał ;)

Seeker
18-06-2009, 13:10
"Ogolnie kierowca z tego nissana(?) "

100NX

galu44
22-06-2009, 22:55
A ja bardzo wątpię - rok temu złożyłem osobiście w komendzie policji drogowej wraz z pismem zdjęcia (na papierze) samochodu, który o mało co mnie nie przejechał, gdy przechodziłem na zielonym świetle. I co? I nic. Do tej pory nic.

no to masz pecha... jak mnie samochód przejechał (to znaczy potrącił, osobiście miałem tylko otarcie) i połamał mi rower, na dodatek jadąc na wstecznym (bo się na mnie zdenerwował, że ja się na niego zdenerwowałem, że o mało wcześniej nie potrącił mnie i jeszcze 3 dziewczyn z którymi jechałem) to po pół roku dostałem z jego OC chyba ze 300zł :) ........... naprawa roweru kosztowała chyba z 700zł :)

ale i tak zawsze jak ktoś mnie chce na pasach najechać to się zatrzymuję i blokuję mu przejazd aż do momentu zapalenia się czerwonego dla pieszych, albo widze samochód zaparkowany na chodniku tak, że z przepisowych 1,5 metra zostaje 10% to odchylam wszystkie wycieraczki i lusterka oraz oczywiście obowiązkowa fotka do kolekcji "jak parkują Polacy".

także uważajcie :D

ekonet
23-06-2009, 16:26
jak ktoś mnie chce na pasach najechać to się zatrzymuję i blokuję mu przejazd aż do momentu zapalenia się czerwonego dla pieszych
Dobre.
Pożegnajmy się już teraz. :)

Marta Baranowska
23-06-2009, 17:54
Tym bardziej ze wyprzedza KOS :D

jarek76
28-06-2009, 20:57
Fajne :)

statler
28-06-2009, 22:41
Ekonet, czy wysłałeś w końcu zdjęcie policji, czy jakoś zareagowali?
Wczoraj na drodze Pyrzyce-Szczecin jakiś młody rekin, któremu najwyraźniej nie chciało się czekać aż przejadą tiry z naprzeciwka, zaczął wyprzedzać poboczem ciąg kilku aut. Niestety nie mieliśmy aparatu w gotowości, a ja byłem zbyt zaskoczony żeby zapamiętać numery, ale jeśli policja robi jakiś użytek ze zdjęć to na następny raz będziemy starali się uwiecznić tego typu ułańską fantazję władców szos/zabójców.

ekonet
29-06-2009, 00:21
Ekonet, czy wysłałeś w końcu zdjęcie policji, czy jakoś zareagowali?
Nie znalazłem emaila na pały w NT.
Może ktoś ma?

statler
29-06-2009, 02:50
Jako że spać dzisiaj nie mogę poszperałem trochę i zdaje się, że na komendzie w NT jedyny komputer podłączony do netu ma rzecznik:) [email protected]
ew. wyślij do wydziału drogowego KW [email protected] ([email protected])może będą bardziej zainteresowani, w końcu to ich działka.
Swoją drogą, strona KW wygląda jakby została napisana w 1997r, co prawda aktualne zdjęcia psują trochę efekt, ale... hmm może konserwator zabytków mógłby się tym zająć:)