Zobacz pełną wersję : [ Foto-żart ] Wyprzedzaj, wyprzedzaj.
Coś z moich wojaży po kraju: :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img10.imageshack.us/img10/5856/dsc01833cwr.jpg)
jackrabbit
12-06-2009, 17:44
dobre, szczegolnie biorac pod uwage co wyprzedza :D
jacek.gold
12-06-2009, 17:48
woził wilk razy kilka powiozą i wilka ;)
Inna sprawa, że dość dużo podróżując, zauważam, jak się zmieniają oznakowania dróg - niedługo beda tylko podwójne ciągłe :( Wiem, bo wypadki.. ale są miejsca gdzie nie ma innego uzasadnienia na takie "opasowanie" , jak tylko "był tu wypadek śmiertelny"
Powracając do fotki, to wyprzedajacy był w Naprawie, to się spieszył, a jazda z takim karawanem może troche denerwować ;)
.
Inna sprawa, że dość dużo podróżując, zauważam, jak się zmieniają oznakowania dróg - niedługo beda tylko podwójne ciągłe :( Wiem, bo wypadki.. ale są miejsca gdzie nie ma innego uzasadnienia na takie "opasowanie" , jak tylko "był tu wypadek śmiertelny"
Powracając do fotki, to wyprzedajacy był w Naprawie, to się spieszył, a jazda z takim karawanem może troche denerwować ;)
Ja za tym karawanem jechałem chyba ponad trzydzieści kilometrów. :)
Adamie - a gdyby ta linia ciągła była pojedyncza, to wolno byłoby wyprzedzać?
A koleś pewnie uciekał przed grypą... ;)
Adamie - a gdyby ta linia ciągła była pojedyncza, to wolno byłoby wyprzedzać?
Zakaładam, że wszyscy uczestnicy znają przepisy ruchu drogowego ;) Chodziło mi o sytucaję gdzie jeszcze wczoraj była przerwyana, a teraz ciągła, co nie zmienia faktu, że nie należy łamać przepisów
A koleś pewnie uciekał przed grypą... ;)
Pomyślałem sobie, że był w trakcie kłótni z żoną i doszło do rękoczynów (co spowodowało zmianę pasa ruchu) ale za to, że wlączył właściwy kierunkowskaz nalezy mu się uznanie ;)
.
Witamy w Polsce - tak chce się powiedzieć. Najlepsze jest to - kogo (co) wyprzedza :-)
Rejestrację mogłeś zamazać.
O, nie, nie - w dodatku mam zamiar wysłać to zdjęcie "na pały" w NT, ale do tej pory nie znalazłem emaila.
Czemu?! Przecież przez takich idiotów giną niewinni ludzie!
Ekonet, daj znać jak się rozwinie sprawa na policji.
Na policji rozwinie się bardzo szybko jak tylko dostaną fotkę.
Na policji rozwinie się bardzo szybko jak tylko dostaną fotkę.
A ja bardzo wątpię - rok temu złożyłem osobiście w komendzie policji drogowej wraz z pismem zdjęcia (na papierze) samochodu, który o mało co mnie nie przejechał, gdy przechodziłem na zielonym świetle. I co? I nic. Do tej pory nic.
Blasius.G
13-06-2009, 21:28
Po lewej nawet napis _Naprawa_ -gdyby sie autko w wyniku nieszczesliwego spotkania uszkodzilo;) Choc nie wiem czemu przekreslony;) Moze Za znakiem juz nie naprawiaja?:D
Ogolnie kierowca z tego nissana(?) ma full service w razie czego;)
Na widok takich "użyszkodników" na drodze kisi człowieka posiadanie bazooki.
Ja to widzę tak:
"grypa szaleje w Naprawie" i dlatego ściągnęli "żywiecki dom pogrzebowy" :mrgreen:
Mniej więcej 500 m dalej jest niesławny zakręt śmierci - nieprawidłowy profil drogi. Szkoda, że tam nie wyprzedzał ;)
"Ogolnie kierowca z tego nissana(?) "
100NX
A ja bardzo wątpię - rok temu złożyłem osobiście w komendzie policji drogowej wraz z pismem zdjęcia (na papierze) samochodu, który o mało co mnie nie przejechał, gdy przechodziłem na zielonym świetle. I co? I nic. Do tej pory nic.
no to masz pecha... jak mnie samochód przejechał (to znaczy potrącił, osobiście miałem tylko otarcie) i połamał mi rower, na dodatek jadąc na wstecznym (bo się na mnie zdenerwował, że ja się na niego zdenerwowałem, że o mało wcześniej nie potrącił mnie i jeszcze 3 dziewczyn z którymi jechałem) to po pół roku dostałem z jego OC chyba ze 300zł :) ........... naprawa roweru kosztowała chyba z 700zł :)
ale i tak zawsze jak ktoś mnie chce na pasach najechać to się zatrzymuję i blokuję mu przejazd aż do momentu zapalenia się czerwonego dla pieszych, albo widze samochód zaparkowany na chodniku tak, że z przepisowych 1,5 metra zostaje 10% to odchylam wszystkie wycieraczki i lusterka oraz oczywiście obowiązkowa fotka do kolekcji "jak parkują Polacy".
także uważajcie :D
jak ktoś mnie chce na pasach najechać to się zatrzymuję i blokuję mu przejazd aż do momentu zapalenia się czerwonego dla pieszych
Dobre.
Pożegnajmy się już teraz. :)
Marta Baranowska
23-06-2009, 17:54
Tym bardziej ze wyprzedza KOS :D
Ekonet, czy wysłałeś w końcu zdjęcie policji, czy jakoś zareagowali?
Wczoraj na drodze Pyrzyce-Szczecin jakiś młody rekin, któremu najwyraźniej nie chciało się czekać aż przejadą tiry z naprzeciwka, zaczął wyprzedzać poboczem ciąg kilku aut. Niestety nie mieliśmy aparatu w gotowości, a ja byłem zbyt zaskoczony żeby zapamiętać numery, ale jeśli policja robi jakiś użytek ze zdjęć to na następny raz będziemy starali się uwiecznić tego typu ułańską fantazję władców szos/zabójców.
Ekonet, czy wysłałeś w końcu zdjęcie policji, czy jakoś zareagowali?
Nie znalazłem emaila na pały w NT.
Może ktoś ma?
Jako że spać dzisiaj nie mogę poszperałem trochę i zdaje się, że na komendzie w NT jedyny komputer podłączony do netu ma rzecznik:)
[email protected]
ew. wyślij do wydziału drogowego KW
[email protected] (
[email protected])może będą bardziej zainteresowani, w końcu to ich działka.
Swoją drogą, strona KW wygląda jakby została napisana w 1997r, co prawda aktualne zdjęcia psują trochę efekt, ale... hmm może konserwator zabytków mógłby się tym zająć:)