PDA

Zobacz pełną wersję : repoglamour

Strony : 1 [2]

robin102
29-09-2010, 14:18
Czyli nie jedziesz bo są za tanie?
Tłumacząc z mojego - za powszechne
Jak coś nowego w nurtach fotografii ślubnej się pojawi, to postaram się nie przespać i wybrać się na dokształt komercyjny

tyle ode mnie
poprawiłem jak kolega poniżej zalecił

korsarz
29-09-2010, 14:26
Tłumacząc z mojego - za powszechne
Jak coś nowego w nurtach fotografii ślubnej się pojawi, to postaram się nie przespać i wybrać się na dokształt komercyjny

tyle od mnie

ode mnie jak już.

Czy mógłbyś dać linka do swojego portfolio?

TataOliwki
29-09-2010, 14:33
No racja - pogaduszki, parę wykładów itp. Nie sądzę, żeby specjalnie się tam ktoś wysilał czy dostarczal narzędzia do pracy. Generalnie w otwartych seminariach bierze się udział po to by strzelić sobie fotkę z takim Yervantem i umieścić w blogu czy na stronie....

Ejże! Nie wrzucaj, proszę, wszystkich do jednego worka. Kilku moich znajomych było na warsztatach/wykładach/pogaduszkach u Jeffa Ascough'a i wszyscy zgodnie podkreślali ogromne zaangażowanie prowadzącego. Można? Można :smile:

Serdeczności!

popi
29-09-2010, 15:06
Co do taniości warsztatów to zostanę przy swoim zdaniu, że są ekstremalnie za tanie.

Chciałeś chyba powiedzieć: za krótkie ;)

Przez dwa dni, jak już ktoś wcześniej zauważył, to można sobie pogadać przy kawce i rozszerzyć swój potencjał o kilka kluczowych elementów; dla tych, którzy dopiero zaczynają (czyli też dla mnie :))
Natomiast w repoglamour Adama i Kaliny jest zawartych tyleż subtelności, że przez te dwa dni można takiego postrzegania tylko liznąć :)

Ale powyższe tylko mi się wydaje bo na warsztatach nie byłem (boję się CS-a a tam na nim - przynajmniej tak wynika z opisu - obróbkę kroją :))

Pzdr, Piotrek

eagis
29-09-2010, 16:30
Eh, wszystko w Warszawie... a Kraków?:)

Waldy
08-10-2010, 19:49
W Krakowie Majka i Konrad pracują...

LordRamzes
08-10-2010, 21:59
Makabra moim skromnym zdaniem to jest.

Uważaj bo będziesz należał do grona nieuków :)

"generalnie na CB czy NIkonie są w większości krzykacze, którzy w gruncie rzeczy nie widzieli, nawet nie trzymali FF + dobrego szkła za pare dobrych tysięcy, zrobili kilka tysięcy zdjęć w domu nie mając pojęcia jaka wojna jest toczona na polu bitwy między światłem a ciemnością:D:D:D"

slik3
15-11-2010, 19:20
w krakowie majka i konrad pracują...

miszcz :d

wilus
19-11-2010, 11:03
Chciałeś chyba powiedzieć: za krótkie ;)
Natomiast w repoglamour Adama i Kaliny jest zawartych tyleż subtelności, że przez te dwa dni można takiego postrzegania tylko liznąć :)

Tak zdążysz zaledwie liznąć temat, ale sam będziesz dochodził do tego jakieś 2 lata, zakładając że jesteś zdolnym i spostrzegawczym amatorem :wink: trzeba wyrabiać sobie swój własny styl, ale zawsze oparte jest to na obserwacji prac innych fotografów więc świadomy fotograf z rozpoznawalnym stajlem jest zlepkiem tego co wypatrzył i mu się spodobało, w mniejszym lub większym stopniu każdy korzysta z dorobku innych tyle że płacąc parę zylos za warsztaty dostajesz pigułę wiedzy która może znacznie rozjaśnić pod beretem. Żeby nie było że namawiam, sam nie byłem na warsztatach i nie pojadę bo mi się nie chce (tak jak Robinowi:wink:), kilka lat temu na pewno bym pojechał.

robin102
19-11-2010, 17:50
Tak zdążysz zaledwie liznąć temat, ale sam ............................... Żeby nie było że namawiam, sam nie byłem na warsztatach i nie pojadę bo mi się nie chce (tak jak Robinowi:wink:), kilka lat temu na pewno bym pojechał.
Dobrze gadasz, za wyjątkiem tego, że ja nie pojechał bym bo za tani ten kurs ;), a poza tym jak by starszy pan wyglądał w jednej ławce z młodziakiem ;) tylko szaaaaa

Kinski
19-11-2010, 17:59
Czemu piszecie "bo mi się nie chce" | "za tanie" | "za powszechne". Piszcie, że szkoda Wam wywalać 2 kafle, bo i tak wiecie lepiej. A tajniki repoglamourowych obróbek macie w małym paluszku.

w repoglamour Adama i Kaliny jest zawartych tyleż subtelności, że przez te dwa dni można takiego postrzegania tylko liznąć

Gdzie można naumieć się zawodu ( no prawie ) w 2-3 dni za 2000 zł

Nauczyć zawodu w 2 dni za 2 000 zł... ROTFL... Człowieku! Zawodu to się uczy przez lata i to własną pracą. A to, że ktoś pogada sobie przy miłej, słodkopierdzącej atmosferze nie znaczy, że uczy zawodu.
Kurs operatora DTP na Quarka/InDesign tyle kosztuje. Z certyfikatem.
Nawet doświadczeni fotografowie z wyrobionym stylem i marką, sporo z warsztatów wiele wyniosą. I nie muszą to być warsztaty repoglamour....

Dobrze gadasz, za wyjątkiem tego, że ja nie pojechał bym bo za tani ten kurs
Sądzę, że dla Ciebie Adam zrobi ustępstwo i przygotuje ofertę specjalną. 3 kafle wystarczą? Możemy pobawić się w podbijanie/obniżanie cen (ale nie mniej niż bazowa). Ale zawsze przecież możesz w końcu stwierdzić, że "za drogie". No, bo przecież chodzi o to, żeby uargumentować fakt, że "po co", "nie chce mi się" i inne cuda pokrętnej logiki...

wilus
20-11-2010, 10:37
Czemu piszecie "bo mi się nie chce" | "za tanie" | "za powszechne". Piszcie, że szkoda Wam wywalać 2 kafle, bo i tak wiecie lepiej. A tajniki repoglamourowych obróbek macie w małym paluszku....

No, bo przecież chodzi o to, żeby uargumentować fakt, że "po co", "nie chce mi się" i inne cuda pokrętnej logiki...

Paweł, nie potrzebuję nic argumentować ani Tobie ani sobie, najzwyczajniej jestem leniwy. Tajników repoglamura nie mam w jednym paluszku za to mam je w nosie bo to co robię całkiem dobrze się sprzedaje więc nie czuję jakiejś wiekiej motywacji żeby w tym uczestniczyć.
Pozdrawiam

dareknik
21-11-2010, 22:10
Dobrze gadasz, za wyjątkiem tego, że ja nie pojechał bym bo za tani ten kurs ;), a poza tym jak by starszy pan wyglądał w jednej ławce z młodziakiem ;) tylko szaaaaa

Możesz zawsze wykupić kurs tylko dla Siebie jeśli się wstydzisz że jesteś "Starszym Panem". Będzie też dużoooo drożej, ale tak przecież Chciałeś we wcześniejszych postach.