Zobacz pełną wersję : pytanie o lampe
bartzakrzewski
03-06-2009, 00:44
hej, może się wydać głupawe pytanie ale nie mogę tego nigdzie znaleźć, chodzi mi o lampę doświetlającą do wykorzystania w plenerze taka jak na zamieszczonym tu zdjęciu, co to jest i gdzie można taką nabyć
pozdrawiam bart
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img21.imageshack.us/img21/3629/dsc0390.jpg)
ta na palaku to pewnie zarowka blyskowa :) na alledrogo - ma gwint e27 - stad nazwa zarowka :) - wkrecasz w zyrandol i juz masz doswietlanie :)
a to co trzyma ten pan - kup sobie kabel ttl do nikona - i skombinuj takiego pana do trzymania lub lepiej pania :) wiadomo ze przyjemniej jest jak pani trzyma :P
ostatecznie mozesz doswietlac sabina w trybie CLS lub zwyklej fotoceli - trzeba sabinke tylko na statywie postawic
edit - ok zarty zartami - ale to na fotce to oswietlenie zarowe - zarowka u sufitu w kazdym markecie lub GieeSie - zreszta jest w byle pomieszczeniu ;)
a to co ma w rece ten pan to lampka halogenowa - z bateria w torbie na ramieniu - jest tego sporo na alledrogo - zwykle stosuje sie to do kamer
bartzakrzewski
03-06-2009, 21:35
madburn dzięki za poprawe humoru i nakierunkowanie, właśnie chodziło mi o to "u pana w rece", a to takie oczywiste że do kamer, wiele razy widziałem ale nie mogłem skojarzyć, dzięki razj jeszcze
btw. wątek do zamknięcia, dzięki
koziołek_matołek
11-06-2009, 16:52
Wiem, że wątek do zamknięcia, ale... Nie jestem pewna czy tylko do kamer, bo widziałam ostatnio mobilne lampy studyjne, które właśnie stricte na takim kablu były.Dlatego możesz sobie zerknąć na strony internetowe z lampami studyjnymi. W quantuum widziałam tego typu mobilną lampę R+, za jakieś niecały 1000zł, za to lampa raczej dobra. Swoją drogą to fajnie, że coś takiego istnieje, bo nie trzeba ładować się nigdzie ze stojącymi lampami, tylko w trasy jakieś i plenery, to przyda się taka mobilna.
Ten Pan to Mariusz Spruch www.mariuszspruch.pl lub www.mariuszspruch.blogspot.com uderz do niego i spytaj co to za lampa. Jest naprawdę w porządku i powinien ci pomóc. Nie licz tylko na szybką odpowiedź bo miał jechać na wakacje motocyklowe.
marszull
14-06-2009, 15:17
jesli to Mariusz Spruch to lepiej i szybciej uderz do Niedzwiedzia na forum ;-)
O ile mi wiadomo dziś Mariusz jest w drodze nad morze :)
Najłatwiej złapać go więc na jego mobilnym GG.