Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: pytanie o lampe

Domyślnie pytanie o lampe

hej, może się wydać głupawe pytanie ale nie mogę tego nigdzie znaleźć, chodzi mi o lampę doświetlającą do wykorzystania w plenerze taka jak na zamieszczonym tu zdjęciu, co to jest i gdzie można taką nabyć

pozdrawiam bart

d700, d7000 (na sprzedaż -kontakt na PW) z16 (fish), t17-35,n35/1.8, n50/1.8, s150/2.8, sb-900, sb-700, parasolki,blendy,wyzwalacze, etc.

Domyślnie

ta na palaku to pewnie zarowka blyskowa na alledrogo - ma gwint e27 - stad nazwa zarowka - wkrecasz w zyrandol i juz masz doswietlanie

a to co trzyma ten pan - kup sobie kabel ttl do nikona - i skombinuj takiego pana do trzymania lub lepiej pania wiadomo ze przyjemniej jest jak pani trzyma :P

ostatecznie mozesz doswietlac sabina w trybie CLS lub zwyklej fotoceli - trzeba sabinke tylko na statywie postawic

edit - ok zarty zartami - ale to na fotce to oswietlenie zarowe - zarowka u sufitu w kazdym markecie lub GieeSie - zreszta jest w byle pomieszczeniu
    a to co ma w rece ten pan to lampka halogenowa - z bateria w torbie na ramieniu - jest tego sporo na alledrogo - zwykle stosuje sie to do kamer
    Ostatnio edytowane przez madburn ; 03-06-2009 o 11:52

Domyślnie

madburn dzięki za poprawe humoru i nakierunkowanie, właśnie chodziło mi o to "u pana w rece", a to takie oczywiste że do kamer, wiele razy widziałem ale nie mogłem skojarzyć, dzięki razj jeszcze

btw. wątek do zamknięcia, dzięki
    d700, d7000 (na sprzedaż -kontakt na PW) z16 (fish), t17-35,n35/1.8, n50/1.8, s150/2.8, sb-900, sb-700, parasolki,blendy,wyzwalacze, etc.

Domyślnie

Wiem, że wątek do zamknięcia, ale... Nie jestem pewna czy tylko do kamer, bo widziałam ostatnio mobilne lampy studyjne, które właśnie stricte na takim kablu były.Dlatego możesz sobie zerknąć na strony internetowe z lampami studyjnymi. W quantuum widziałam tego typu mobilną lampę R+, za jakieś niecały 1000zł, za to lampa raczej dobra. Swoją drogą to fajnie, że coś takiego istnieje, bo nie trzeba ładować się nigdzie ze stojącymi lampami, tylko w trasy jakieś i plenery, to przyda się taka mobilna.

Domyślnie

Ten Pan to Mariusz Spruch www.mariuszspruch.pl lub www.mariuszspruch.blogspot.com uderz do niego i spytaj co to za lampa. Jest naprawdę w porządku i powinien ci pomóc. Nie licz tylko na szybką odpowiedź bo miał jechać na wakacje motocyklowe.

Domyślnie

jesli to Mariusz Spruch to lepiej i szybciej uderz do Niedzwiedzia na forum

Domyślnie

O ile mi wiadomo dziś Mariusz jest w drodze nad morze
    Najłatwiej złapać go więc na jego mobilnym GG.

Uprawnienia umieszczania postów